I divendres 10, Llunàtics tornem a La Palma de Reus

I divendres hi tornem, en aquest cas en un dels espais més emblemàtica de Reus per a la gent que ens movem per això de les alternatives, La Palma. Ara la cosa està molt ajuntamentada però La Palma era l’espai de l’Ateneu Llibertari de Reus per a molta gent que veníem de la muntanya fa anys.
Aquest divendres a dos quarts d’onze de la nit, toquem amb Silvio Álvarez (indie-folk), Fuxxi Howls (Rock-blues) i La Colònia (Balkan-Mediterrani). És un concert organitzat per la gent de l’Amca (l’Associació per a la Música Creativa i Actual) ara que celebren els vint-i-cinc anys d’existència. El concert serà a la sala polivalent.

25è Aniversari de la fundació de l’Associació per a la Música Creativa i Actual (AMCA).- (1988-2013)

 

El passat 28 d’octubre, va fer 25 anys de la fundació de l’AMCA partint d’una iniciativa presa per un col.lectiu format per professors, alumnes de l’Escola Àctua de Reus, músics i amants dels diferents estils de música, no comercial, que, cansats d’haver d’anar a Barcelona per poder gaudir de concerts de Jazz, Funk, Flamenc, Fusió etc. van decidir aventurar-se a organitzar-los a Reus, Tarragona, Valls i, en general , a diferents pobles del Baix i Alt Camp.

Així, després de 20 mesos d’esforç per captar socis i recaptar fons , varem fer el primer concert el dia 4 de maig de 1990, a La Palma de Reus, seguit de 6 concerts més, per cert, de gran qualitat, que es van realitzar a diferents llocs de Tarragona, Valls i Cambrils durant el mateix any.

Durant els anys següents, varem augmentar, paulatinament el nombre de concerts i, degut a que varem començar a ser recolzats per l’IMAC, l’Orfeó Reusenc i es van iniciar col·laboracions amb el Teatre Bartrina, Teatre Fortuny, Mussulungo, etc., varem centrar la nostra activitat, majoritàriament, a la ciutat de Reus, encara que, puntualment, varem seguir col·laborant amb alguns locals com el Cabaret de Cambrils o el Kursaal de Tarragona.

Els darrers 2 anys i, degut a l’actual cojuntura econòmica, hem reduït bastant la nostra activitat, tot i que hem pogut mantenir els festivals ReusBlues, Autúria i Arreus, ens veiem amb seriosos problemes per poder continuar la nostra tasca, fins al punt que, per poder començar a celebrar el nostre 25è aniversari i recaptar fons per poder eixugar deutes i seguir programant durant el proper any, hem organitzat, amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, un cicle de 3 concerts amb la participació de 10 grups de Reus, Baix camp, Tarragonès, Priorat… que tocaran, desinteressadament, al Racó de La Palma i a la Sala Polivalent de La Palma de Reus. Amb aquest cicle, assolirem la xifra de 862 concerts amb la participació de 1.067 formacions.

Volem mostrar el nostre agraïment a cadascun dels components de les bandes que, desinteressadament, ens han brindat la seva col·laboració per poder dur a terme aquest cicle de concerts.

Divendres, 10/01/14

Sala Polivalent de La Palma / 10€ amb consumició (cervesa/refresc)

22:30

* SILVIO ÁLVAREZ (Indie-Folk)

* FUZZY HOWLS (Rock-Blues)

* LLUNÀTICS (Rock del Priorat)

* LA COLONIA (Balkan-Mediterrani-Cançó)

*Abonament pels tres concerts 20€, amb tres consumicions.

**En aquest cicle, comptarem també amb la col·laboració del Xavier Macaya (Sorpresa)

Agrairem la difusó i l’assistència a aquests concerts, ho necessitem per poder mantenir una programació estable en que, els músics, puguin mostrar-nos les seves interpretacions i creacions, cobrant dignament per la seva feina, cosa que, darrerament, no és gaire habitual, proliferant pràctiques, no gaire ètiques, que, aprofitant-se de les ganes de tocar i de mostrar els seus treballs en públic, ho han de fer amb condicions que no ajuden gens a la dignificació d’aquesta professió. Fins i tot, en segons quins llocs, s’ha de pagar per tocar.

ASSOCIACIÓ PER A LA MÚSICA CREATIVA I ACTUAL (AMCA)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *