Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

31 de desembre de 2008
1 comentari

L’ACN tanca l’any amb rècord de facturació, clients i consums

L’Agència Catalana de Notícies (ACN) tanca el 2008 amb un balanç molt satisfactori perquè, tot i el difícil context econòmic, l’agència ha superat per primera vegada en els seus nou anys d’existència el milió d’euros de facturació, gràcies a un increment del 23% dels mitjans, les empreses i les institucions abonades [ACN: L’Agència Catalana de Notícies incrementa el nombre d’abonats un 23% durant el 2008]. Els clients de l’ACN, doncs, ascendeixen ja als 220, motiu que també explica l’augment del 40% de les visites al portal d’abonats de l’agència, a través del qual els mitjans accedeixen a les informacions en format text, fotografia, àudio i vídeo. Els continguts de l’ACN han generat un milió de consums (descàrregues) durant el 2008. L’augment d’abonats, amb un clar posicionament en l’àmbit dels digitals catalans, l’aposta per les informacions pròpies (notícies, reportatges i entrevistes), i l’evident millora dels formats de vídeo i de fotografia expliquen el balanç positiu de l’ACN, que al llarg de l’any ha augmentat un 45% la publicació de fotografies de l’agència a les portades dels diaris impresos (de pagament i gratuïts) del país.

Durant aquest any, la facturació provinent del sector de la comunicació (és a dir, els recursos obtinguts al marge de l’aportació pública dels propietaris de l’ACN: Departament de Mitjans de Comunicació [web] en un 70% i Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals [web] en un 30%) s’ha disparat un 37%, a l’espera del tancament definitiu de l’exercici. La xifra rècord del milió d’euros de facturació gràcies a l’increment del 23% del nombre d’abonats s’entén, en part, per la política de complicitat i sinèrgies que l’ACN ha establert i reforçat durant el 2008 amb entitats del sector com l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) [foto], l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta (ACPG) [foto] i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) [foto], a part d’una intensa agenda de contactes per difondre l’agència arreu [àlbum al Flickr], especialment en l’ambit universitari [foto], professional [foto] i empresarial. L’èxit d’aquest 2008, però, tampoc no s’entendria sense la implicació i la dedicació dels treballadors i treballadores de l’ACN, als quals cal reconèixer l’esforç i la professionalitat.

Durant l’any que ara s’acaba, l’ACN ha augmentat la seva presència i visualització [Trípodos: Agència Catalana de Notícies: un model de periodisme multimèdia] a les portes del desè aniversari, que se celebrarà durant el 2009. L’ACN es va inaugurar a Girona el 17 de setembre de 1999: Jordi Pujol remarca importància identitat en l’ús de noves tecnologies. Precisament fa pocs dies vam tenir ocasió de fer-ne memòria amb el President Jordi Pujol [foto] al seu despatx oficial.

La setmana passada vam celebrar una trobada interna a Barcelona amb una seixantena de treballadors i col·laboradors de l’ACN vinguts d’arreu del país, presidida pel secretari de Mitjans de Comunicació i president de l’empresa pública, Carles Mundó, en què vam fer balanç de l’any i vam apuntar els reptes del futur més immediat. En aquest sentit, la incorporació fa pocs dies d’Emili Mata com a nou gerent de l’empresa [Comunicació21: Emili Mata, nou gerent d’ACN] servirà per mantenir i impulsar el creixement comercial, intensificar la relació amb els clients i posar les bases en clau interna per a l’ACN dels propers anys, que seran apassionants i decisius per al projecte d’agència pròpia del país, una agència moderna, arrelada al territori i compromesa des dels  seus orígens amb la innovació tecnològica.

Vilaweb: L’Agència Catalana de Notícies incrementa el nombre d’abonats un 23% durant el 2008
Directe
: L’Agència Catalana de Notícies incrementa el nombre d’abonats un 23% durant el 2008
Comunicació 21: La crisi no afecta ACN i tanca l’any amb un increment d’abonats del 23%

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!