5 d'octubre de 2009
3 comentaris

De copes

Les tasques estivals han fet que es ralentís quasi del tot l’activitat del bloc, però com que arribada la tardor sembla que tot torna a la normalitat,  també hauré d’agafar el ritme dels escrits.
He pensat que fóra bo reprendre-ho on ho havia deixat, és a dir a comentar una informació de la revista Cupatges del mes de juny juliol que m’havia guardat expressament, que té un especial interès per a mi, ja que es tracta de l’aparició al mercat de dues copes de vi noves: La copa de la D.O. Montsant i la de la D.O.Q Priorat.
Aquestes copes són una aportació del sommelier Roger Viusà i, més enllà del fet anecdòtic, crec que hi ha un missatge subliminal en la voluntat de crear aquestes dues copes, i aquest no és cap altre que el de dir-nos que les D.O.S. Montsant i Priorat tenen la volada i la qualitat suficient com per tenir una copa pròpia per donar relleu a la gran potencialitat d’aquests vins.
Segurament al mercat existeixen ofertes de copes suficients, que garanteixen poder gaudir dels grans vins d’aquestes D.O.S. , segurament la copa que serveix per als vins fets amb la varietat sirà, compleix amb escreix la finalitat de poder gaudir d’aquests grans vins, però és molt lloable el fet: tant en el cas d’aquesta creació de Roger Viusà, com en altres iniciatives que en aquest sentit puguin sorgir.
Cal valorar doncs que grans vins del nostre país, mereixen tenir una copa pròpia per extreure’n totes les potencialitats.

  1. Hola Jordi, com sempre és un plaer llegir un dels teus encertats apunts. Tenir una copa per les DO Montsant i Priorat és una qüestió de prestigi que ambdues zones tenen més que merescut. Beure vi  en una copa “gran” amb vora fina és indispensable per tastar-lo bé.

    Salut,

    Nani Viníssim

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!