22 de maig de 2008
2 comentaris

Alvaro Palacios i els seus priorats

Els primers escrits que vaig fer parlant de vins del Priorat, els vaig fer buscant un vi de gran qualitat i representatiu d’aquesta D.O.Q., però que al mateix temps fos un vi que estigués a l’abast econòmic de la major part de butxaques. El vi triat per a aquell escrit era el Pedralets. Desprès he donat informació puntual d’altres vins, per la seva classificació Parker o per altres notícies.


El celler Alvaro Palacios

De vins del Priorat per parlar, n’hi ha molts. Però n’hi ha uns quants que quasi és obligació parlar-ne. I els vins de l’Alvaro Palacios no es poden passar per alt.

El Celler Alvaro Palacios és a Gratallops, al cor del Priorat, edificat damunt d’un petit turó que es pot veure amb molta facilitat quan entres a Gratallops per la carretera que ve de Falset. Aquest celler està pensat fins a l’últim detall. Des de l’entrada del raïm per la part més alta, va seguint tot el procés, sense necessitat de fer bombament, ja que el vi passa d’un lloc a l’altre per gravetat, fins a arribar a la gran volta, que té la forma d’interior de bóta, i és on un bon nombre de bótes acaben de donar el toc de gracia, durant el període necessari, a aquests excel·lents vins abans de ser embotellats.

Aquest celler s’ha fet mundialment conegut pel mític Ermita, que és el cap de celler d’aquesta firma i el que li ha donat el prestigi internacional. Aquest vi és un fi de finca, una finca al coster de l’ermita que presideix a una certa distància Gratallops, i que té una magnífica vista a tot el Priorat. Hi havia unes garnatxes molt velles que, degudament recuperades, han fet possible el miracle d’aquest vi amb un contingut d’un 80% d’aquestes garnatxes i una petita part de cabernet. Descriure aquest vi és descriure les essències del Priorat, tot i que hi ha unes altres essències en vins dels quals un altre dia parlaré. El que sí que cal dir d’aquest vi és que ho té tot, té aquesta particularitat que tenen molt pocs vins i és que t’embolcallen i perduren durant molt de temps a les teves parts sensorials. ( continua..)

Les vinyes de L’Ermita

Un vi de molt alta qualitat, però ja amb una certa modernor, pel seu contingut de  varietats nouvingudes al Priorat, és la Finca Dofí, on la presència de la garnatxa és aproximadament una mica més de la meitat, la resta són cabernet, sirà i merlot, donant tot plegat un vi extraordinari.

Per completar la gamma, aquest celler elabora Les Terrasses, un vi que té més difusió i es pot trobar en molts restaurants. En aquest vi hi predomina la carinyena sobretot, aquesta varietat que al Priorat agafa una gran personalitat; també la garnatxa i una mica de cabernet i sirà complementen el cupatge.

Aquest Celler, potser el que té més projecció internacional, deu a aquest jove productor, i joveníssim quan va fer aquesta aposta tan arriscada, l’Alvaro Palacios, el mèrit de creure en les potencialitats del Priorat. Tots els cops que he pogut parlar amb ell, mostra el seu gran entusiasme per aquesta D.O., que ha impregnat de tota una cultura i filosofia vitivinícola, junt amb el Joan Asens, puntal del dia a dia del celler i de la defensa del Priorat, no només vinícola, sinó amb tots els seus aspectes.

Si mai teniu l’oportunitat, val la pena visitar el celler .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!