7 d'abril de 2008
3 comentaris

Guia de Vins de Catalunya

Sembla que finalment l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) s’ha posat les piles i està preparant l’edició d’una guia de vins de Catalunya, com he pogut veure en una circular dirigida als cellers, en què demanen les mostres dels vins per referenciar a la guia. Al mateix temps, la circular indica que no acceptaran propaganda dels productors de vins, cosa que em sembla molt correcta. El grup de tast estarà format per vuit persones: un enòleg, un sumiller, un representat de la premsa (suposo que especialitzada en vins), un representant de la distribució, un de la  venda al detall, un representat de la cuina professional i un representant de la restauració, donant el punt de vista de la propietat.

Una guia de vins de Catalunya és un projecte que feia falta. Però a mi, particularment, m’agradaria que també formessin part de la guia els vins dels altres territoris de parla catalana. Aquesta és una de les mancances més importants del  món del vi a casa nostra. Un instrument com aquest ha de servir de guia als professionals de la restauració i els consumidors en general, que ara han de buscar la valoració dels vins de casa nostra diluïts amb els de la resta de l’estat.

La proposta de l’elaboració d’una guia, la vaig fer en seu parlamentària el 14 d’abril de 2005, com es pot veure en el diari de sessions del Parlament de Catalunya, on feia diverses propostes per al sector del vi català i, entre aquestes propostes, l’elaboració d’una guia de vins de Catalunya, proposta que no he deixat de fer, tant en sectors públics com privats. Caldrà doncs estar atents a aquest projecte, que fóra bo que en ser nou es fes ben fet, els vins de Catalunya s’ho mereixen. ( Continua…)

Al repassar el diari de sessions del mateix dia, he vist que hi havia una proposta d’arbitrar mesures per als afectats de les pluges del mes de setembre del 2004. Algú diria que d’aleshores ençà ha plogut molt, però en aquest cas ha passat tot el contrari.

  1. Jordi: Estàs segur que va ser el 14 d’abril del 2005, he estat llegint el diari d sessions d’aquest dia i no he trobat res, m’interessa molt llegir les propostes que vas fer sobre el tema del vi i de la vinya, estem treballant, a la Regional del Penedes per fer un quadre de propostes sobre el tema arran dels problemes entre d’altres dels preus del vi, t’agrairia que en fecis arrivar o en diguessis on podem trobar documentaciò sobre el tema que hagi fet Esquerra. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!