De res, massa

Telegrames des de Sarrià de Ter

10 de febrer de 2012
Sense categoria
0 comentaris

Allò que dèiem de les bones mans?

Els divendres La Vanguardia treu un suplement a les comarques de Girona que és especialment seguit i ben valorat. Hi intervenen firmes prou reconegudes com ara Joaquim Roglan, Sílvia Oller, Oriol Ponsatí-Murlà, Ramon Iglesias, Jaume Fabre, entre d’altres periodistes que aconsegueixen donar una personalitat local –ben entesa!- i un accent gironí marcat a aquests pocs fulls setmanals del diari dels Godó.

M’agraden especialment els Contes de carrer que Gerard Bagué hi publica divendres rere divendres, incansable, i els articles amb vocació monogràfica breu que a cada número hi figuren. En aquesta ocasió Judit Pujadó va anunciar-me que pensava fer un recull sumari de publicacions locals de les comarques, aquelles revistes semanals, mensuals, trimestrals… que solen ser presents a cada poble o vila, editades i redactades  per colles de lletraferits, generalment amb el suport del municipi corresponent. Va dir-me que comptava amb Parlem de Sarrià –gràcies per la confiança!- on mirem de treure cada tres mesos una revista que tingui cara i ulls, contingut i solidesa. Tal com deia dos apunts més avall, al reportatge hi figura una grandiosa foto presa dissabte passat a la tarda per la gran Inma Sáenz de Baranda, reportera gràfica del diari: tota una garantia de criteri i tècnica fotogràfica, a anys llum de la modesta imatge que havia pres jo dies enrere. Hi sortim els membres del consell de redacció i fem bona cara. Hem quedat guapos i avui, en obrir el diari, no hem pogut dissimular una ganyota de satisfacció. Vénen temps difícils per a la premsa local modesta, voluntària i amb legítimes ambicions. Sortir a La Vanguardia és un copet al muscle sempre benvingut.

 

Al cos de l’article, hem tingut el privilegi de sortir esmentats enmig de capçaleres tan mítiques com Sol Ixent, de Cadaqués, Àncora de Sant Feliu de Guíxols i la Revista de Palafrugell. Per molts anys a totes elles per la part que els toca i gràcies una vegada més, Judit!

Imatge: gentilesa de Roger Casero.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!