De res, massa

Telegrames des de Sarrià de Ter

25 d'abril de 2010
Sense categoria
1 comentari

Els Premis Sant Jordi a Sarrià de Ter.

Dissabte al matí va tenir lloc el lliurament de guardons dels Premis Literaris Sant Jordi 2010, convocats per l’Ajuntament de Sarrià de Ter, que celebren aquest any la 30ena edició. Un matí assolellat, radiant, ens va permetre gaudir d’una jornada literària celebrada en el renovat àmbit del pati del Patronat, que també s’inaugurava de manera oficial.

L’Ajuntament va encomanar-me per segona vegada la conducció de l’acte, i en un acte temerari de fe i de confiança –que els agraeixo molt-  em van oferir el micròfon de la sessió. Vam tenir molts convidats d’excepció : per una part, el duet Jaume Calatayud i Vicente Monera, que ens van oferir el recital poètico-musical Paraula i sentiment, un recorregut per la vida i per l’obra dels més destacats poetes de la nostra literatura. En la veu de Jaume i la guitarra de Vicente, Sagarra, Riba, Salvat-Papasseit, Foix, Pere Quart, Espriu, Martí i Pol … van ser recitats i musicats a Sarrià. Per altra banda, vam tenir la sort de comptar amb la presència de tots els premiats en les diferents modalitats literàries convocades :

 

Pel que fa a narrativa, el  guanyador va ser Jon López de Viñaspre, de Barcelona, per l’obra Germans, dos contes que parlen de relacions més o menys fraternals.

En la modalitat de poesia, el guardó va anar a parar a Sant Julià de Vilatorta, a Francesc Orenes i Navarro, pel poemari Tres Flashos : tres mirades serenes de l’autor al món que l’envolta.

En la modalitat d’haikús, el premi va ser atorgat a Montserrat Altarriba i Vilarasau, de Sallent, pel ser recull d’haikús Franja del migdia. Cinc peces minimalistes on la poesia esclata amb intensitat.

En l’apartat local de fotografia i text Sarrià de Ter amb els ulls i les paraules, va resultar guanyadora la jove promesa local Alejandra Bahí Ossa.

Els premis, en metàl·lic per als dos primers apartats  i en ginys electrònics per als segons, van ser lliurats per Sergi Torrentà, regidor de cultura.

 

L’acte es va cloure amb la segona part del recital poètic i les paraules de Roger Torrent, alcalde de Sarrià de Ter, que va inaugurar la remodelació d’aquest espai municipal i va presentar en societat, en primícia, una sorpresa llargament esperada: una col·lecció d’obres seleccionades d’entre les guanyadores en la modalitat de narrativa al llarg de la història dels premis Sant Jordi, de 1980 fins a l’actualitat. No cal ni dir que el recull, que porta per títol Al Peu de la Lletra. Selecció de narrativa, fa gran patxoca.  S’ha editat amb cura i conté obres –entre d’altres autors- de  Carme Cabús, Josep Valor, Ramon Pardina, Núria Martí, Santiago Díaz … Per fi aquest recull, tantes vegades reclamat, ha vist la llum. Calent d’impremta, en tindrà lloc la presentació oficial properament. En tindreu notícia.

  1. Josep Maria,

    Que bé que presentessis l’acte! Ja n’ets tot un expert, oi? I quines ganes de veure Al peu de la lletra! Espero la presentació, que serà aviat, doncs, tal com dius. I m’imagino que ja ens hi veurem!

    Una abraçada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!