BONA VIDA

Jaume Fàbrega

25 de març de 2021
0 comentaris

us agraden esls mochi?

DAIFUKU MOCHI (MOCHI FARCIT D’ ANKO I MADUIXA)

El mochi és una preparació culinària japonesa i xinesa feta d’arròs glutinós cuit i aixafat amb un morter fins que esdevé una pasta, i després modelat. Com que té un gust més dolç que d’altres varietats d’arròs, és l’ingredient de base de nombroses receptes de dolços tradicionals (wagashi), però també forma part de diversos àpats salats o es fa fondre dins de sopes. Bé que se’n consumeix tot l’any, al Japó és una menja tradicional de cap d’any i generalment es pren sol, lleugerament torrat i sucat en una salsa a base de shoyu o soja. Com que el mochi és molt enganxós i menjat així costa de mastegar, en aquestes festes de cap d’any que se’n menja molt, hi ha sovint ennuegaments que arriben a causar morts.[

Tradicionalment el mochi s’elabora en un cerimonial anomenat mochitsuki, que se sol fer en públic.

El mochi també és popular a HawaiiTaiwanCambodja i Tailàndia com un menjar ràpid que es troba al carrers o als mercats.

 

Ingredients

250 g d’ arròs glutinós

100 g de sucre

3200 ml d’ aigua mineral

Una mcia de maizena o midó

Farcit:

250 g de mongetes azuki en pasta (anko)

250 g de sucre

Un pessic de sal

Opcionalment, maduixes o maduixots

Elaboració

Poseu la farina i el sucre en un bol i barregeu-ho bé. Afegiu-hi l’aigua i mescleu de nou.

Poseu la barreja en un micrones en un recipient de vidre i escalfe-lo durant 2 minuts, tapat amb paper film.

Traieu-o i remene-ho. Escalfeu-lo dos minuts més. Si la superfície és brillant ja està a punt.

Piqueu amb un morter la pasta de mochi.

Poseu una mica de midó de patata en una superfície plana i empolseu-vos-en  les mans.

Traieu la massa calenta del bol amb les mans.  (Compte, que crema!).Deixa-ho refredar una mica i pasteu-labé afegint més midó si cal.

Dividiu la massa en 14 peces de mochi, planes i rodones. Poseu una mica del farcit  que trieu al centre de cada un, i encercleu-la amb la massa fent un mochi.

Notes

Els mochi es poden conservar alguns dies.

Els farcits poden ser de maduixots, xoxolata, gelat de cireres o de te verd, etc.

Tradicionalment, es fan a la brasa i se serveixen am salsa de soja, dolça o salada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!