BONA VIDA

Jaume Fàbrega

26 de juny de 2009
0 comentaris

QUAN EL RAÏM ÉS MADUR

En els medis urbans hem perdut el coneixement desl cicles naturals: i molts dels aliments que consumim són plantes i arbres.Quna floreix l´ametller, i quan té ametllons?.Quan el raïm és a punt de veremar?

PAISATGE I ALIMENTS: EL PAS DE L´ANY

Voleu saber quan floreixen els ametllers?.. O quan es poda la vinya?.

“22 de febrer, les vinyes es poden”, “18 d’ abril, es pesquen llagostins”.23 de maig, les maduixes boscanes maduren”.31 d’ octubre, els castanyers fruiten”.12 de desembre, collita de taronges”. I així fins a la major part de plantes comestibles- o no comestibles- dels Països Catalans. Allò que mengem és vist des de la perspectiva de la seva evolució natural. Tot això es troba al llibre “Els paisatges i els temps”, d’ Ernest Costa i Savoia (Publicacions de l´Abadia de Montserrat, 126 pàgines,amb fotografies de l’ autor). Un llibre imprescindible per a tots aquells  que volen observar la natura i seguir els seus cicles que ara, sobretot en medis urbans, desconeixem tant. Ernest Savoia é tan bon escriptor de llibres  com la monografia “Prat dle Comte”, “Pessebres vivents, pobles vius” com, igualment, un dels més reconeguts i prestigiosos fotògrafs de paisatge.

“Tornar a viure” , apuntar-se al “decreixement” i a una vida “slow” (lenta) és un ideal cada cop més perseguit per la gent cansada de la voràgine tecnològica, que, si la volem seguir, ens fa ser “antiquats” al cap de pocs dies d’ haver comprat l´útim gàdget.. Mols pensem que els telèfons mòbils, per exemple;  per a la majoria de gent, només haurien de servir per telefonar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!