Hi ha una obra de referència sobre la cuina catalana?. Ens hem de refiar de la gran obra de referència culinària, el Larousse Gastronomique?. Un lecot ho pregunta, arran de de l article “Cuina catalana. Connais pas!”, on reflexiono sobre la desinformació que hi ha sobre la nsotra cuina.
Mal m’ està dir-ho, perdonin la immodèstia, em sap greu recordar-ho. l´obra de referència i corpus general de la cuina dels territoris de parla catalana ja existeix. És La cuina catalana (Catalunya, País Valencià, Balears, Franja, l´Alguer, Andorra, Catalunya Nord, el Carxe…) , en 9 volums,Edicions l´Isard. I, per postres l´acabada de publicar La cuina. Gastronomia tradicional sana, en 4 volums (Mediterrània Edicions Culturals).O El Gran llibre de la cuina de les àvies (RBA), o La cuina catalana a l´abast (exhaurit), o…Són alguns de la cinquentena de llibres publicats per un servidor.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!
A tu et passa el mateix que a Joan Fuster i d’altres homenots. T’haguera agradat trobar-te els teus llibres escrits per altri.
Enhorabona.
A mi, un que em vas dedicar fa molts anys me l’he rellegit a manta. Sempre n’hi trobes , de noves, coses.
Josep Blesa.