Si d’ aquí a uns quants segles algú vol fer una història de la cuina dels Països Catalans, haurà de recórrer necessàriament a la prolífica producció de Jaume Fàbrega sobre aquest tema. Jaume Fàbrega és una referència absolutament indefugible; se n’ ha de parlar si ens referim a la cuina catalana dels segles XX i XXI, així com si parlem de poesia del segle XV, el referent és Ausiàs March.
Jaume Fàbrega em pens que és una persona que té qualitats de prestidigitador i de mag, perquè ha aconseguit que persones que no ens podíem imaginar- jo mateix m’ hi poso en primer lloc- parlin d’ ell en relació a la cuina (…)
Aquest llibre ve a ser en cuina el que en la literatura són llibres com “Les 100 millors poesies” o “Els 100 clàssics”, és a dir , és un cànon que defineix el patrimoni culinari del país, aquell que forma part de la cuina nacional(…). És un llibre absolutament obligatori , que condensa el bo i millor que hi ha a la cuina dels Països Catalans, i del qual n’ extraiem coneixement i plaer.
(Joan Mir, Presentació,El gust d un poble. Els plats més famosos de la cuina catalana, UCE Prada, agost 2002).
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!