BONA VIDA

Jaume Fàbrega

19 de desembre de 2008
0 comentaris

CONFERÈNCIA I PREMIS

M’ agrada molt fer classes, m´agrada molt fer conferències i xerrades, sobretot per fer nous amics, retrobar-ne de vells i compartir opinions i aprendre coses. És un privilegi i un motiu d’ agraÏment a la gent, entitats, universitats o ajuntaments  d’ Eivissa, València (UV), Esparreguera,Gandia,  Barcelona (‘Omnius Cultural), Bellaterra (cursets d’enogastronomia),Quart o Palafolls que darrerament m’ han convidat a parlar de la cuina i Jaume I, la cuina medieval i Ferran Adrià, les tècniques culinàries, el maridatge de vins…

TROBADA AMB LECTORS A PALAFOLLS

Avui a les 8 del vespre a l Biblioteca de Palafolls parlaré  del tema “De l´Edat Mitjana a Ferran Adrià: les dues edats d’ or de la cuina catalana” i tindré un intercanvi amb lectors de la meva obra d’enogastronomia i assaig.

Fa 15 dies vaig parlar de “Terrissa i cuina” a la Fira d ela Terrissa de Catalunya a Quart (Gironès).Pròximament, al Consell Comarcal del Pla de l‘ Estany (Banyoles i Porqueres) parlaré de la cuina, el territori i el producte.

 

PREMIS

Avui he rebut dues notícies:l ´atorgament del premi Gourmand Words Coobook Awards, pels llibres La cuina. Cuina tradicional sana (Mediterrània Edicions Culturals) i Totes les sopes (Cossetània Edicions). El Premi Gourmand ja el vaig aconseguir l´any passat a Pequín pel llibre La cuina del peix. Aquest guardó es concedeix cada any en un país diferent per obre d’ enogastronomia d’ arreu del món; particularment, a partir del primer premi que se’ m va concedir per La cocina mediterránea (traducció espanyola d’ una obra en català), vaig aconseguir que la llengua catalana hi fos tinguda en compte.

L´obra La cuina.Cuina tradicional sana també ha assolit el Premi nadal de Gastronomia.

 

DICCIONARI DE LITERATURA

Sobre la projecicó pública i el reconeixement, us recomano el que escriu en el darrer número de El Temps Lluís Bonada sobre el Diccionari de la literatura catalana d’ Àlex Broch, que ignora  diversos escriptors i, pel que fa als de gastronomia i assaig- com confirma Víctor Ripoll a la mateixa revista-, fa una selecció arbitrària. Per al director i els seus col.laboradors, segons Ripoll, no hi fa res que hagi publicat una cinquentena de llibres. O que sigui membre de l´AELC, l´Associaicó d’ escriptors en Llengua Catalana, ni qu haig guanyat diversos premis d’ assaig, o que hagi publicat obres de ficció. Potser caldrà convidar aquests senyors amnèsics (o amb prejudicis o, simplement, ignorants) a un sopar. Reporudeixen els mals de al casa, l´Enciclopèdia Catalana, refraccària a la cultura gastronòmica i igualment sectària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!