EL FRIT I LA FRITA

 

 

FRITA DE CALAMARS

Un plat o tapa típic d’ Evissa, inspirat en la Frita de pop i aquests, així com el Frit de pop, etc., de Mallorca i en els Frits o Frites a base de menuts. Com el seu nom indica, són plats que es fan a base de fregir tots els ingredients, per tant es presenten amb poca salsa, només amb un suquet.

El fet d’ incloure patates fregides tant a plats de marisc com de carn és molt típic de les cuines balears.

Ingredients

De 2 a 4 calamars frescos, depenent de la grandària

4  alls

1 ceba mitjana

4 patates mitjanes

1 pebrot verd o vermell gros

1 tomàquet

3 grans d’all

3 alls i julivert per la picada

Elaboració

Netegeu els calamars, llevant-los l’os calcari i els intestins de l’interior. Després cal trossejar les potes, les aletes i el cap del calamar, tallant-ho a tires. En una paella amb un fons d’ oli, poseu a sofregir la ceba ben picada. En el moment en què comença a daurar-se, incorporeu-hi els calamars. Quant estan una mica tous- uns dos minuts-, hi afegiu el pebrot trossejat en talls similars a com hem tallat el cap del calamar (hi ha qui hi posa primer el pebrot). Alhora, hi aboqueu tres grans d’all laminats i el tomàquet ben picat. Mentrestant  fregiu les patates tallades a tires. Hem de tenir a punt una picada de julivert i all cru, que piqueu al morter i talleu finament amb el ganivet.

Quan veiem que el pebrot ja està fet, hi incorporem la picada i ho remenem bé. Immediatament, hi tirem les patates fregides, les barregem i deixem que agafin el gust de la frita.

Notes

Fixeu-vos que no hi incloem sal, ja que el calamar, per sí, ja és salat i , a més,  el fan tornar dur.

Alternatives: afegir-hi un pebrot verd, un pols de pebre negre o pebre vermell, un raig de vi blanc… Jo hi afegeixo un brot de fonoll.

Podeu substituir el calamar per pop  o sépia.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *