COMPROMÍS-Iniciativa per Llíria

www.compromisperlliria.org

19 de gener de 2015
0 comentaris

L’EXTENSIÓ HOSPITALÀRIA DE LLÍRIA OBRIRÀ A MIG GAS I ASSUMINT L’HOSPITALITZACIÓ PSIQUIATRIA

Compromís lamenta que el de Llíria no siga un hospital de referència comarcal i que sols s’utilitze esta infraestructura amb fins electoralistes.

En resposta a una pregunta parlamentària de la portaveu de Compromís, Mónica Oltra,  el Conseller de Sanitat, Manuel Llombart, ha contestat a que dels 150 llits que contempla la futura Extensió Hospitalària de Llíria, sols estaran disponibles el 60% dels mateixos (un 90 llits), que estaran distribuïts de la següent manera, 30 per a hospitalització quirúrgica de cirurgia general i traumatologia, 12 per a ginecologia i urologia, 22 per a medicina interna, 8 per a curta estada i 18 per a hospitalització de salut mental. On no hi haurà cap llit per a maternitat.

Estes dades, venen a confirmar, apunta Oltra, que molts veïns del Camp de Túria i Serrans tindran que continuar desplaçant-se centenars de quilòmetres per acudir a serveis que no es prestaran en Llíria als hospitals de referència de l’Arnau de Vilanova i La nova Fe.

Per a la portaveu de Compromís, estes dades mostren la manca de planificació i la utilització electoralista que s’ha fet d’esta infraestructura, que es va prometre que seria un hospital de referència Comarcal, amb tots els serveis i especialitats d’un hospital general. Però, que al final s’ha quedat en una simple extensió hospitalària de l’Arnau de Vilanova, sense maternitat i deixant a més de 1500 dones embarassades de la comarca sense servei materno-infantil, a més de traslladar tota l’àrea de salut mental a Llíria, amb els inconvenients que els professionals del ram han denunciat que açò comportarà en atenció i desplaçaments.

Segons Oltra, no té cap sentit realitzar este trasllat de l’hospitalització psiquiàtrica, quan el 80% dels pacients que actualment atén este departament de salut viu molt més prop de l’Arnau que de la nova ubicació a Llíria, fet que suposarà un cost afegit de tant a l’administració pels trasllats en ambulàncies com a les famílies dels pacients.

La raó d’obrir una extensió hospitalària a Llíria era la d’oferir un servei sanitari més proper als veïns del Camp del Túria i Els Serrans que actualment han de desplaçar-se a València a l’Arnau de Vilanova o a La Fe i el que el govern del PP va a fer ara és el contrari, obligar a realitzar més desplaçaments”

Al final s’obrirà una infraestructura sanitària a mig gas per la pressió de les pròximes eleccions autonòmiques i locals, però amb multitud de mancances i amb uns serveis des estructurats, inconnexos i dependents dels hospitals de referència, on tindrà que seguir desplaçant-se els usuaris.

LA EXTENSIÓN HOSPITALARIA DE LLÍRIA ABRIRÁ A MEDIO GAS Y ASUMIENDO LA HOSPITALIZACIÓN PSIQUIATRÍA

 

Compromís lamenta que el de Llíria no sea un hospital de referencia comarcal y que sólo se utilice esta infraestructura con fines electoralistas.

En respuesta a una pregunta parlamentaria de la portavoz de Compromís, Mónica Oltra, el Conseller de Sanidad, Manuel Llombart, ha contestado a la portavoz de Compromís, Mónica Oltra, que de las 150 camas que contempla la futura Extensión Hospitalaria de Llíria, sólo estarán disponibles el 60% de los mismos (un 90 camas), que estarán distribuidos de la siguiente manera, 30 para hospitalización quirúrgica de cirugía general y traumatología, 12 para ginecología y urología, 22 para medicina interna, 8 para corta estancia y 18 para hospitalización de salud mental. Donde no habrá ninguna cama para maternidad.

Estos datos, vienen a confirmar, apunta Oltra, que muchos vecinos del Camp de Túria y Serranos tendrán que continuar desplazándose centenares de kilómetros para acudir a servicios que no se prestarán en Llíria en los hospitales de referencia del Arnau de Vilanova y La nueva Fe.

Para la portavoz de Compromís, estos datos muestran la carencia de planificación y la utilización electoralista que se ha hecho de esta infraestructura, que se prometió que sería un hospital de referencia Comarcal, con todos los servicios y especialidades de un hospital general. Pero, que al final se ha quedado en una simple extensión hospitalaria de Arnau de Vilanova, sin maternidad y dejando a más de 1500 mujeres embarazadas de la comarca sin servicio materno-infantil, además de trasladar toda el área de salud mental a Llíria, con los inconvenientes que los profesionales del ramo han denunciado que esto comportará en atención y desplazamientos.

Según Oltra, no tiene ningún sentido realizar este traslado de la hospitalización psiquiátrica, cuando el 80% de los pacientes que actualmente atiende este departamento de salud vive mucho más cerca del Arnau que la nueva ubicación en Llíria, hecho que supondrá un coste añadido tanto a la administración por los traslados en ambulancias como a las familias de los pacientes.

La razón de abrir una extensión hospitalaria en Llíria era la de ofrecer un servicio sanitario más cercano a los vecinos del Campo del Túria i Els Serrans que actualmente tienen que desplazarse a Valencia al Arnau de Vilanova o a La Fe y lo que el gobierno del PP va a hacer ahora es lo contrario, obligar a realizar más desplazamientos”.

Al final se abrirá una infraestructura sanitaria a medio gas por la presión de las próximas elecciones autonómicas y municipales, pero con multitud de carencias y con unos servicios desestructurados, inconexos y dependientes de los hospitales de referencia, donde tendrá que seguir desplazándose los usuarios.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!