COMPROMÍS-Iniciativa per Llíria

www.compromisperlliria.org

23 d'abril de 2015
0 comentaris

COMPROMÍS PROPOSA QUE MILITARS NO TINGUEN PRIVILEGIS PER ACCEDIR A LA POLICIA LOCAL

La Coalició ha proposat un acord al ple perquè l’ajuntament de Llíria no incloga aquesta reserva en les convocatòries que es realitzen d’ara endavant i es cobrisquen per procediments oberts.

La Coalició Compromís per Llíria ha recollit les reivindicacions dels sindicats de Policia Local de CCOO, UGT, CSIF i SPPLB, per revertir la decisió unilateral del PP en Corts Valencianes, que va imposar la reserva de places per a militars per oposició restringida en l’accés als cossos de policia local.

Segons el candidat a l’alcaldia per Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, aquesta reserva suposa una discriminació sobre els professionals interins que hi ha en les diferents plantilla de les policies locals, i molt més en la de Llíria, on el grau de temporalitat és molt elevat, atès que el consistori fa diversos anys que no ha convocat cap oferta d’ocupació per cobrir les places vacants en la plantilla.

Per a Garcia, l’ajuntament deu actuar amb imparcialitat i obrint els processos a tothom, sense cap reserva o privilegi, convocant proves obertes i donant opció a participar en igualtat d’oportunitats a tots aquells joves que vulguen accedir a aquests cossos de seguretat pública.

Per això, apunta el candidat a l’alcaldia, el consistori té la potestat i l’oportunitat de poder eliminar aquesta reserva (tal com preveu la Llei) i deixar que tothom puga concórrer amb les mateixes oportunitats d’accés. Per a això, solament cal aprovar la proposta que Compromís ha elevat al Ple de l’Ajuntament.

COMPROMÍS PROPONE QUE MILITARES NO TENGAN PRIVILEGIOS PARA ACCEDER A LA POLICIA LOCAL

La Coalición ha propuesto un acuerdo al pleno para que el ayuntamiento de Llíria no incluya esta reserva en las convocatorias que se realicen de ahora en adelante y se cubran por procedimientos abiertos.

La Coalición Compromís per Llíria ha recogido las reivindicaciones de los sindicatos de Policía Local de CCOO, UGT, CSIF i SPPLB, para revertir la decisión unilateral del PP en Corts Valencianes, que impuso la reserva de plazas para militares por oposición restringida en el acceso a los cuerpos de policía local.

Según el candidato a la alcaldía por Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, esta reserva supone una discriminación sobre los profesionales interinos que hay en las diferentes plantilla de las policías locales, y mucho más en la de Llíria, donde el grado de temporalidad es muy elevado, dado que el consistorio hace varios años que no ha convocado ninguna oferta de empleo para cubrir las plazas vacantes en la plantilla.

Para Garcia, el ayuntamiento debe de actuar con imparcialidad y abriendo los procesos a todo el mundo, sin ninguna reserva o privilegio, convocando pruebas abiertas y dando opción a participar en igualdad de oportunidades a todos aquellos jóvenes que quieran acceder a estos cuerpos de seguridad pública.

Por ello, apunta el candidato a la alcaldía, el consistorio tiene la potestad y la oportunidad de poder eliminar esta reserva (tal y como prevé la Ley) y dejar que todo el mundo pueda concurrir con las mismas oportunidades de acceso.  Para ello, solo hay que aprobar la propuesta que Compromís ha elevado al Pleno del Ayuntamiento.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!