L'homenet com pixa

Miccions escèptiques i herètiques, arrels d'Occident

16 de juny de 2012
0 comentaris

Berenar agredolç per als temps que corren

La recepta de marres a l’original (que no he sabut preservar ni repescar després d’adaptada) era en francès, que estan més avesats a treballar amb un vegetal que per mi era totalment ignot: el ruibarbre. Feta aquesta prèvia, que tampoc té més dita, passem a descriure’n ingredients i preparació. En surten entre 6 i 8 porcions, tot i que els que sou de plat us en cruspireu un quart i en voldreu més:

1 pot de iogurt, d’uns 125 g (el farem servir com a mesura)
2-3 ous
1 pot de sucre roig
3 pots de farina (barrejo refinada i integral)
1/2 pot d’oli (podem substituir-lo per 1/2 pot de mantega d’ametlles)
1 saquet de llevadura o una cullerada de bicarbonat
1 gota d’essència d’ametlles (segons gust – hi poso tarongina, però una gota d’anís no hi quedaria gens malament)
2 pomes, o una de grossa
150 g de ruibarbre (si us agrada el gust àcid de la fruita, n’hi podeu posar bo i mig quilo, que perd volum)
Buidem el iogurt en un bol gran. Hi afegim els ous, el sucre i remenem amb energia; en un segon moment, hi afegim la farina i el llevat i encabat l’oli. Pelem i tallem els ruibarbres i les fem a tallets petits; fem el mateix amb les pomes, a daus. Ho deixem reposar una estona, untem amb mantega el fons d’un motllo circular d’un pam llarg de diàmetre i ho fiquem al forn a coure, una bona mitja hora, a uns 180 graus. El podeu servir amb un poc de nata, amb maduixes, groselles o alquequengis, per què no? Que provi!


En les darreres versions, hi he afegit nous fruits a la cocció, tots força reeixits: goji, gingebre cristal·litzat (que donen força energia) i un trinxadet d’ametlles crues escaldades. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!