xino-xano

I anar fent...

29 de gener de 2008
3 comentaris

Molt de fred abans de l’Any Nou

És habitual que des d’abans de l’Any Nou Llunar (el proper 7 de febrer), la població xinesa vagi de corcoll esperant aquestes festes. Les més desitjades sens dubte. Però enguany, l’onada de fred que està havent aquests dies en bona part del país, està afectant encara més al poble.

(segueix)

Les intenses nevades i gelades ocorregudes en algunes regions, diuen que està fent minvar les reserves de carbó i tancant centrals tèrmiques. També està provocant un colapse en les infraestructures (us sona?) donat que sobretot en el cas dels trens, hi han moltes sortides cancel·lades o aplaçades sine die. A tall d’exemple, la Xiaojuan, la noia que s’encarrega de la gestió administrativa a l’oficina, no podrà començar les seves vacances passat demà i viatjar a la seva província natal del nord, a l’extrem oposat (nosaltres som just al sud). Haurà d’esperar-se fins al dia 9 de febrer!! Aquests dies està una mica capcota…


Per ara, a Guangzhou no tenim gelades, ni neu. Ni crec que en tinguem, tan sols plou. Segons el China Daily estem a uns 5ºC de temperatura, però la sensació de fred és molt gran. La humitat de la zona es cala al cos i no et deixa en tot el dia siguis dins o fora de casa. Igual que a l’estiu, però a l’inrevés, amb la calor.

La pitjor part se l’emporta els milers de persones de ciutats i polígons industrials relativament propers (més de 200.000 segons fons oficials) que estan a les rodalies de l’Estació de Tren de Guangzhou esperant des de fa dies a que surti el seu tren amb destí a la seva respectiva província de procedència. Les autoritats recoloquen la gent en grans recintes esportius o instal·acions que alberguen grans fires de mostres al llarg de l’any, doncs la majoria són obrers humils que no tenen prous diners per pagar-se un allotjament temporal a la ciutat.

Cada any es produeix aquest colapse per l’Any Nou Xinès a les estacions de tren d’arreu el país, però enguany tot això s’ha multiplicat per culpa de l’onada del fred.

Foto (de postal): publicada avui al China Daily.
Heavy snow hits Chuzhou in Anhui province yesterday as the local meteorological center issued a red alert – the highest – warning of sleet and icy roads after snowfall reached 50 cm. Xinhua –


Nota: he escrit aquest post sense poder fer enllaços.
Trobareu més info al diari China Daily (en anglès): http://www.chinadaily.com.cn/
  1. Avui surt a primera plana de "La Vanguardia" la foto de l’acumulació de gent a l’estació de tren de Guangzhou. A l’article explica el fenomen climàtic de "La niña" i per les estadístiques històriques (ha provocat milions de morts) fa moltíssima "més por que una pedregada".
    Com dirien els nostres "padrins": No us mogueu de bora el foc!  
    David

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!