Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

22 d'agost de 2008
1 comentari

Vint-i-tres anys de TV3 al País Valencià

Un acord entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) permet que Canal 9 es puga sintonitzar a l’àrea metropolitana de Barcelona des del passat 11 d’agost. Aquest seria un primer pas per a la signatura d’un conveni de reciprocitat que també hauria de garantir la difusió de TV3 al País Valencià. Un acord que està retingut a Madrid i que, de produir-se finalment, qüestionaria els esforços realitzats per mantenir les emissions actuals i tancaria la porta a la recepció d’altres canals televisius i al restabliment dels de Catalunya Ràdio.

Les emissions de TV3 es poden veure al País Valencià des de 1985 gràcies a la xarxa de repetidors que va muntar Acció Cultural del País Valencià (ACPV). Una xarxa que va néixer i crèixer amb la permissivitat del govern valencià socialista d’aleshores, la complicitat del govern català convergent i el suport de les universitats, molts ajuntaments, entitats de tot arreu i moltes persones a títol individual.

Al llarg d’aquests vint-i-tres anys no hi ha hagut res fàcil. Recode les interferències a les emissions quan jugava el Barça perquè deien que treia audiència a Canal 9, o el constant canvi de canals per l’aparició de les cadenes privades i després les locals, o el pas urgent i pioner a la TDT i la reorientació de les antenes per no pedre l’oportunitat de continuar rebent el senyal…

Hi ha més gent al País Valencià que sap d’antenes i descodificadors de TDT que en qualsevol altre lloc del món. I conec persones que s’han gastat una gran quantitat de diners actualitzant les instal·lacions només per poder continuar veient TV3 i el Canal 33. I és que, malgrat tots els impediments, cada vegada hi ha més gent que vol veure la televisió catalana. Les mobilitzacions d’ACPV així ho han demostrat reiteradament i les audiències, encara que no ho reconeguen, també ho confirmen.

Foto: concentració convocada per ACPV a Gandia el passat 21 de desembre

  1. El que cal és que la Televisió catalana siga catalana i que la televisió valencianan siga valenciana que sovint sembla que no ho és.

    I a més no sé que pinten les televisions espanyoles als nostres territoris. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!