Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

10 d'octubre de 2008
7 comentaris

Sempre ens quedarà la possibilitat de cridar l’atenció

La processó cívica del 9 d’Octubre, d’ahir al matí a València, encapçalada pel president de la Generalitat, Francisco Camps, i l’alcaldessa Rita Barberà, va ser interrompuda quan un grup d’activistes de les JERPV van penjar una enorme senyera estelada i una pancarta que deia “Per un país independent” a la façana d’un dels edificis de la plaça de l’Ajuntament. Per sort, davant el folclore més radical i violent, davant la gran quantitat de gent disposada a desfilar en una manifestació de dretes al País Valencià, sempre ens quedarà la possibilitat de cridar l’atenció.

I és que cridar l’atenció és un recurs fàcil, ràpid i molt eficaç. A més, és evident que els independentistes de la ciutat de València i el País Valencià tenim ben poques maneres de fer-nos sentir si no és cridant l’atenció amb performances originals, efectives i ben fetes com aquesta. La celebració del centenari del naixement de l’estelada bé que es mereixia una acció així a València el 9 d’Octubre. L’any de la celebració dels vuit segles del naixement del rei Jaume I tot quadrava, i la gent d’Esquerra ho ha sabut aprofitar per eixir a les fotos de la premsa del dia després.

Això ja ho tenim, la possibilitat de cridar l’atenció sempre la tindrem. I, si és original, ix bé i ningú pren mal, cal celebrar-ho, perquè no? Però, també posa de manifest les mancances de tota mena que patim al País Valencià. No cal fer la llista, perquè seria llarga i avui estem de celebració. Però, a ningú se li escapa que tot plegat també és conseqüència de la impotència, de la manca de respostes a la “barbaritat valenciana” que ens fan viure cada dia.

Ara bé, mentre no hi hagen alternatives unitàries i creïbles sempre ens quedarà la possibilitat de manifestar-nos de manera original, pacífica i divertida. Visca València!

 1. Primer que res, avant amb les iniciatives que creguem que ajuden a mantenir la moral de la nostra gent (els valencianistes d’esquerres) o que els ajuden a eixir en el mitjans de comunicació.

  Però, creus que ha sigut efectiva l’acció? Efectiva, si l’únic que es pretén és eixir en els mitjans de comunicació. No?
  Cridar l’atenció no pot ser l’objectiu central d’un partit polític. Això ja ho pot fer una associació cultural, un grup d’amics o qualsevol altra tipologia d’associacionisme. No creus? Més aviat caldria intentar incidir en la societat. 
  I estem a anys llum de fer-ho, si ho plantegem així; de fet, dóna la sensació que no anem ni encaminats a seure, marcar un full de ruta o estratègia per poder ser, entre tot el valencianisme, algun dia una força amb opcions de dir alguna cosa al País Valencià. 
  Dóna la sensació que anem en direcció contrària, perquè ens conformem amb l’èxit d’una foto menuda al diari. Ens conformem amb tan poc…
 2. Els titulars a el periodico de Las Provincias’ a primera plana sota una fotografia on diu que vint-i-cinc mil itants catalanistes despleguen una bandera independentista en la manifestació del 9 d’Octubre ho diuen tot.

  La millor manera de alarmar per reclamar, mobilitzar i aconseguir el seu vot espanyolista cada vegada més nombrós, és oferir cada manifestació i minoritària catalanista extremista en el que sembla tot un exit per a ells de marcar-se un val. 

 3. La primera vegada que vaig vore la foto, no m’ho podia creure.. I prou que n’he vist d’estrelades desfilant per València. Però tan gran i penjada al mateix rovell de l’ou, no i em va sorprendre molt gratament.
  A mi, personalment, si que em diu molt, que en determinats dies de l’any, València siga “presa” pacíficament i festiva per la gent de l’esquerra nacionalista.
  I l’estrelada del dia 9 (pel mati) no em va semblar sols una gota d’aigua fresca en mig dels llamps i els trons (que també), sino una cataracta tan gran com les de Niàgara.
    Conxa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!