Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

3 de juny de 2010
0 comentaris

Persones falses i malintencionades

Sembla evident, però, no ho deu ser tant, quan veus segons quines actituds a la xarxa. Internet és un lloc ple d’oportunitats, per comunicar-se, aprendre, donar-se a conèixer, entretenir-se… Però totes tenen associades riscos de seguretat que cal conèixer per evitar problemes. L’incipient Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya, el Cesicat, ha publicat una sèrie de vídeos per ajudar els menors, així com les persones que en són responsables, a utilitzar internet i les seves aplicacions de manera conscient. Les accions de divulgació es complementen amb un grup creat a Facebook, “A Internet, posa-hi seny!”, des d’on els personatges el Cesc i la Cati ofereixen informació i consells per a una navegació segura. [+]

L’evidència, que encara molts no tenen prou clara, és que si no vols que se sàpiga alguna cosa, no l’has de posar a internet. O, com ho va explicar el conseller Jordi Ausàs el dia de la presentació de la campanya del Cesc i la Cati: “Si a la vida real no considerem amic aquell que no coneixem, a la xarxa tampoc ho hauríem de fer”. El problema ve quan hi ets a la xarxa i no ha estat cosa teua, quan parlen o et referencien en una foto i no ho saps. Per això mateix s’imposa la necessitat de ser-hi i gestionar de la millor manera possible les teues aparicions, volgudes o no.

I és que l’ús intensiu i extensiu que fem de la xarxa, alhora que ofereix grans dosis d’informació i entreteniment té riscos implícits. Per això, l’objectiu d’aquesta campanya, que es difon principalment a internet, però que també està pensada per als centres educatius, és donar arguments i eines per fer front a les amenaces i potenciar al màxim habilitats comunicatives. Només hi ha una manera de fer servir internet, ser-hi conscientment, com a la vida real. Qualsevol altre ús de la xarxa és possible, de persones falses o malintencionades te’n trobes cada dia cara a cara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!