Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

25 de maig de 2009
1 comentari

La delicà de Gandia a Barcelona

El trobador satíric Salvador Bolufer, acompanyat pel pianista i compositor Enric Murillo i la guitarrista Cristina Martí, ha debutat a Barcelona amb “El cantar de la burrera”. I ho ha fet on calia, al Verger del Museu Frederic Marès, al peu de la Catedral, en el marc del festival de poesia de Barcelona, que enguany celebra els 150 anys dels Jocs Florals. I ha vingut de la mà de Maria Josep Escrivà, la poeta saforenca del Grau de Gandia, que va ser nomenada poeta de la ciutat de Barcelona ara fa un parell d’anys. El públic, nombrós, ha sabut riure i aplaudir poemes com ara: “La fallera lletja”, “El potet de pixum” o “La delicà de Gandia”.

Després de l’espectacle, Isabel i jo hem besat, abraçat i felicitat als artistes. No era per a menys! Salvador Bolufer i la seua gent estaven satisfets de les emocions i les complicitats que ha provocat el recital poètic, però, sobretot, contents d’estar a Barcelona. Xerrant, xerrrant, ha dit que l’any que ve, si el Barça guanyava el triplet, li agradaria actuar al Camp Nou! Davant de tota l’afició barcelonista, i interpretar “Sóc faiereta matxor“. Sí que s’ha atrevit amb el poema del potet de pixum, potet de pixum inclòs. Però no ha gosat amb el de la fallera major. Diria que el guarda per quan torne a Barcelona, al Camp Nou o on siga.

Bromes a banda, jo em quede amb la interpretació que han fet de “La delicà de Gandia”, en aquell pati del Museu Marès, en aquell jardí de tarongers i fonteta d’aigua, sota les arcades de pedra medieval i amb música de Muixeranga d’acompanyament. Diu que el van entrevistar a la COPE de València i va demanar que posaren aquest poema, que era dels més significatius. Gran Bolufer! Tot per fer sonar la Muixeranga en aquella emissora. Ho ha explicat perfectament: per la delicà de Gandia es coneix aquella llegenda d’una mossa que titllaren de delicà, en morir esclafada per una flor, una innocent floreta de marbre que havia caigut de la façana de la Seu de la Col·legiata de Gandia.

  1. Salvador Bolufer i la seua gent estaven satisfets de les emocions i les complicitats que ha provocat el recital poètic, però, sobretot, contents d’estar a Barcelona. Xerrant, Bolero wedding dressesxerrrant, ha dit que l’any que ve, si el Barça guanyava el triplet, li agradaria actuar al Camp Nou! Davant de tota l’afició barcelonista, i interpretar “Sóc faiereta matxor”. Sí que s’ha atrevit amb el poema del potet de pixum, potet de pixum inclòs. Però no ha gosat amb el de la fallera major. Diria que el guarda per quan torne a Barcelona, al Camp Nou o on siga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!