Francesc Vila i Femenia

Un saforenc a Barcelona

5 de setembre de 2008
2 comentaris

40 anys de referents independentistes

El Partit Socialista d’Alliberament Nacional dels Països Catalans (PSAN) fa 40 anys! I per a commemorar-ho han organitzat una exposició itinerant en què s’expliquen els orígens, la trajectòria i els projectes de futur. La mostra, que va ser presentada a València el passat 26 de juny, ara es troba al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia, fins al proper 19 de setembre. En la presentació que es va fer ahir a Barcelona s’hi van comentar una gran quantitat d’anècdotes i curiositats.

Entre les curiositats que es poden observar a l’exposició destacaré que Vicent Partal, el director de Vilaweb, apareix en una fotografia amb un megàfon animant una manifestació multitudinària a València. També podeu buscar entre les fotografies a Xavier Bru de Sala, el columnista de diversos diaris i periòdics, en un dels actes de presentació del partit. Deixeu-me que destaque també que Josep Guia, una de les persones fundadores del partit, va explicar que el desaparegut Trinquet del Zurdo de Gandia va acollir un dels actes més multitudinaris organitzats mai pel PSAN.

Em quede, però, amb els dos o tres últims murals de l’exposició. Un, fa referència a la revista Lluita, que uns trenta anys després d’haver-se creat, continua elaborant argumentaris de referència per al moviment independenista català. L’altre mural parla de la projecció de futur del PSAN, un partit que pretén marcar pauta política, fer de motor ideològic, oferir punts de referència a l’independentisme català… I és que “el PSAN significa moltes coses per a Catalunya que, sense ell, no hi serien perquè ningun altre, encara avui, no les pot garantir”, afirmació que també apareix en l’exposició.

Foto d’Albert Salamé

  1. I no pot haver independència de països sense l’indepedència de cada país i la de país per pais.

    Només es convertiria en tractar de substituir una força centrífuga a Madrid per una a Barcelona d’igual factura e impostura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!