Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

4 de juliol de 2016
0 comentaris

El Referèndum Vinculant d’Independència (RVI) i el seu vincle.

Arran de la consulta interna en l’ANC el dia 15 de juliol de 2016 sobre si proposar o no a les forces polítiques un Referèndum Vinculant d’Independència (RVI)

El RVI significa clarificació del suport a la independència per la ciutadania, permet aprofundir i reforçar la legitimitat legal i democràtica i necessita com a eina d’estat 2000 funcionaris, servidors públics, disposats a tirar endavant un procés seguir unes directrius polítiques per concretar un acte d’obediència a la legalitat catalana.

D’altra banda el parlament i el govern català tenen ja ara mateix la legitimitat legal (internacional) i democràtica per proclamar o declarar la independència. Ho poden fer en qualsevol moment. Allò que impedeix la passa és el control del territori per fer efectiu l’estat independent.

Si es parla de fer ara un RVI: a qui vincularia aquest referèndum?

Està clar que a l’Estat Espanyol no. Per tant, només vincularia al Parlament, Govern català i el poble de Catalunya, amb la qual cosa tornaríem a estar com abans.

Es a dir, el parlament i el govern català tindria una més gran i més que consolidada legitimitat legal i democràtica per proclamar o declarar la independència. Però allò que podria impedir la consecució de la República Catalana serien les insuficients eines de control del territori per fer efectiu l’estat independent i sobirà.

Per tant l’èxit del RVI està en les possibilitats reals de vincular el seu resultat a l’efectiu exercici de poder d’un estat lliure i sobirà constituït en república independent i sobirana: la República Catalana. Perquè el procés no pot durar eternament, una vegada guanyat el RVI la proclamació d’independència i la constitució de la república com a estat reconegut no es pot distanciar molt en el temps.

 

Aposta per interpel·lar de nou el poble de Catalunya
Aposta per interpel·lar de nou el poble de Catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!