Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

17 d'abril de 2021
0 comentaris

Poetes catalans (329): Josep Miquel Gràcia Zapater

Josep Miquel Gràcia va nàixer a la Codonyera (Matarranya) —a la vall del Mesquí, afluent del Guadalop i aquest de l’Ebre, l’any 1941. Va estudiar als Escolapis d’Alcanyís i a l’Escola Pia de Logronyo. Des de l’any 1969 he treballat a l’empresa privada com a economista, gairebé sempre en multinacionals. Primer en una holandesa, després en una anglesa i quasi vint anys en una francesa, com a cap del Departament Financer-Administratiu. Resideix a Barcelona.

* Va ser president de l’Associació Cultural Matarranya.
* Com a poeta és autor de: Fets i temps de la Codonyera (2005) Davall d’una olivera (2002) Pasqual Andreu, lo Florit. Lo Floro en vers (2011): un bandoler ben famós a l’època.Finestrons i finestretes (2004) Vers a vers a Barcelona (2005): Premi Guillem Nicolau 2004 del Govern d’Aragó. XXXIII poemes. Reflexions i abstraccions (2005) Dietari en groc (2008 ): Premi Guillem Nicolau 2007 del Govern d’Aragó. Si les pedres parlaren…/Si las piedras hablasen… (2008).
* Obra col·lectiva/Antologies/Revistes: Seleccions Histocat. Publicació periódica d’història i pensament nacional (núm. 1, setembre 2008) Lletres de casa. Antologia de poetes ebrencs al Serret Blog (2009) Galeria ebrenca. Autors i autores de l’Ebre (2009) Roda la mola. Poesia del Baix Aragó de llengua catalana dels orígens als nostres dies (2010) L’Arbreda ebrenca. Recull de relats (2010) VI Mostra Oberta de Poesia d’Alcanar VII Mostra Oberta de Poesia d’Alcanar
* Col·labora regularment en la revista Temps de Franja i en la columna “Lo Cresol” al Diario de Teruel des del gener de 2006. Aquesta i “Viles i Gents” de La Comarca d’Alcanyís són les úniques que es publiquen, per ara, en català a la Franja de Ponent. També escriu en castellà a La Comarca d’Alcanyís i al Diario de Teruel.
* Tira endavant el bloc, a Internet: Lo Finestró.
* Compta amb quatre col·leccions d’obres plàstiques (tècnica mixta d’acrílica i altres sobre fusta): “Versos en color” —presentada a la Torrocella/Torrecilla de Alcañiz, juliol 2011—, “De la cuina al marc”, “Evolucions i pedassos”, “Vencills” i “Marcs vells”.

BREU ANTOLOGIA POÈTICADeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!