Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

13 de juny de 2013
0 comentaris

Lletres ebrenques,oferta literària des de les comarques centrals de la nació catalana

Lletres ebrenques, programa radiofònic que dirigeixo a Antena Caro Roquetes (96.0 fm), ha complert la seua cinquena temporada. Ha tingut diferents formats, actualment ofereix una entrevista per difondre l’obra d’un autor o parlar de fets literaris i culturals en general. Enguany hem aconseguit comptar amb autors amb una llarga trajectòria i d’arreu dels PaIsos Catalans, a la vegada que hem comptat amb una temàtica força diversa. La consolidació d’aquesta oferta radiofònica de caire literari és significativa, ja que el nostre ideari és apropar els Països Catalans a cada indret de la nostra terra i crear lligams literaris entre tots els territoris catalanoparlants.
Hem donat molta importància als estudis històrics, per la qual cosa hem convidat grans especialistes i catedràtics com  
Xavier Hernández, Joan B. Culla i Viqui Almuni, que ens han parlat del patrimoni històric ebrenc, del fet templer i del nacionalisme català modern; hem enraonat sobre cinema amb joves cinestas com Àngel Miñana i els estudiants que enregistraren la pel·lícula Mangrana d’amor; la novel·la amb les seues varietats, òbviament, ha ocupat el seu espai i ens ha permès donar una àmplia visió de la novel·lística catalana amb: Josep Massanés (Menorca),  Margarida Aritzeta (Camp de Tarragona), Fede Cortés (Priorat), Miquel Esteve (Terres de l’Ebre), Roc Cassagran (Vallès) Ivan Carbonell (València); hem comptat amb intel·lectuals i polítics de notable pes com Joan Manuel Tresserras, Josep Lluís Carod Rovira Alfred Bosch, amb els quals vam poder analitzar tot l’entramat de la cultura catalana i la influència de les polítiques culturals; també l’àmbit periodístic va ser analitzat per  Rita Marzoa i Pere Martí; vam debatre la situació lingüística i sociolingüística  catalana amb  Jordi Duran i Xavier Rull; vam convidar dos importants agents culturals ebrencs com la bibliotecària Joana Serret i l’artista ceramista Joan Antoni Panisello; vam tenir tot un luxe de programa amb un gran estudiós de la literatura catalana resident vora l’Ebre, Kurt Wittlin; hem difòs l’important tasca cultural que es realitza al poble de Campredó amb Gerard March i Damià Grau; hem comptat amb autors ebrencs vinculats al teatre i la cultura popular com Xavier Aragó Baltasar Casanova;  hem difós la veu de la Catalunya nord amb Llorenç Planes; hem parlat de literatura juvenil amb Jesús Serrano; i hem introduït la literatura gibraltarenya amb Mark G. Sánchez, autor en llengua anglesa.
Hem tingut, doncs, una oferta molt variada que consolida el programa. Antena Caro aposta per la difusió literària a un molt bon nivell, amb un programa seguit per nombrosos autors d’arreu de la nació catalana a través del web www.antenacaro.cat, on es poden trobar tots els programes emesos. 
En anteriors edicions ja havíem comptat amb la presència de polítics lletrats com Raül Romeva o Ernest Benach; novel·listes de gran prestigi com Jaume Cabré, Joan Francesc Mira, Olga Xirinachs, Carme Meix, Coia Valls, Xúlio Ricardo Trigo, Joan Pinyol, Maria Rosa Nogué, Francesca Aliern, Genís Sinca, Manel Alonso o Joan-Lluís Lluís; poetes de nivell com Gerard Vergés, Joan-Elies Adell, Marta Pessarrodona, Ramon Garcia Mateos, Vinyet Panyella, Tomàs Camacho; historiadors com Joan Fuguet, etc.; autors algueresos com Antoni Canu o Luca Scala; traductores catalanòfobes com Marga Demmers; editors com Emili Rosales, Joan Carles Gisbert, Lluís Miquel Pérez o Jordi Fernando; estudiosos literaris com Òscar Pérez o Josep Guia; narradors com Jesús M. Tibau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!