Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

1 de juliol de 2011
0 comentaris

Diari de la fira al carrer de Campredó (1)

 

Dijous 30 de juny, vam donar el tret de sortida al Curt redó, el festival de curtmetratges de les Terres de l’Ebre, que se celebra a la plaça Tomàs Cardona de Campredó fins diumenge 3 de juliol. Va ser inaugurat per Francesc Ferrer, delegat dels serveis culturals de cultura de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, que va destacar molt especialment l’originalitat del certamen. El va precedir un  parlament de l’alcalde de Campredó, Joan Sanahuja. 
L’Associació Cultural Soldevila, els organitzadors “amb nom” dels certàmens firals campredonencs, hem preparat a consciència tota la programació. Som un grup humà molt cohesionat que ens creiem el nostre poble i volem que estigui ben situat en el mapa lúdiccultural ebrenc i català. Ens ho passem extraordinàriament bé durant tot l’any mentre enllestim tots els serrells de Mestràlia (fira de luthiers), C@mpredo.net (fira de noves tecnologies) i Curt redó (festival de documentals). Hem aconseguit reunir al nostre voltant durant tot l’any tots/es els i les campredonencs/ques implicats/des en tots els àmbits culturals, la qual cosa és veritablement impagable. I enguany presentem una programació de luxe, amb actuacions musicals de notable interès, debats culturals, regust templer amb capgrossos, activitats festives en majúscula…

L’inici del Curt redó va ser apoteòsic atès que no és fàcil reunir 400 persones en un poble menut com el nostre, ni enlloc!!! Oriol Gràcia, un jove periodista i cineasta local, va estar esplèndid en la seua presentació. Coneixedor de primera mà del certamen, va saber en tot moment explicar cada curtmetratge amb les paraules adequades. Es creu el Curt redó, se l’estima, ajuda a programar-lo a consciència, i no ha d’improvisar paraules al vent. El felicitem de tot cor pel seu excel·lent treball, al costat de Josep Gutiérrez, Germán Machí i Roman Aixendri, i treballant colze a colze amb la gent de Soldevila.
Quant a  la programació, podem presumir que és digna d’un festival de categoria. Ens hem de felicitar de l’excel·lent documental sobre el col·legi de Campredó: Port rodó, una escola de poble. Aquesta és una de les excel·lències del certamen, comptar amb producció pròpia. Ja disposem un d’homenatge a l’històric cinema Machí i un altre al futbol campredonenc. Dirigit amb excel·lència per Josep Gutiérrez (quin magnífic treball ha realitzat!!!), amb la col·laboració de Roman i Oriol, vam comptar amb la implicació del professorat del col·legi, de l’AMPA i de les històriques professores de Campredó i de Font de Quinto, Manolita Príncep i Inés Chavarria, que van explicar nombrosa informació històrica i mostrar un gran sentiment en tot moment. 
També vam exhibir un excel·lent documental, Los últims passadors, que van transmetre tota mena d’emocions amb la història emotiva de les  barcasses que connectaven Sant Jaume i Deltebre; igualment, un  documental força professional sobre Sant Carles de la Ràpita, on la terra i el mar es creuen; i nombrosos curtmetratges dels cosins cinestes locals, Germán Machí i Josep Gutiérrez.
Tot un luxe comptar amb quatre xavals cineastes, per als quals, Soldevila, vàrem crear  el certamen i  els donem una forta embranzida any rere any. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!