Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

1 de setembre de 2008
10 comentaris

Benvingut setembre

Ja tenim el setembre aquí i, amb ell, la tornada a la normalitat laboral. He tingut un estiu realment intensíssim, ja que he estat realitzant la traducció a diversos idiomes de la web de turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, la qual cosa ha estat una feinada immensa, que ha requerit la màxima concentració i interès. Entre les feines literàries de l’estiu també ha estat la realització de la Guia de Lectura de l’amic escriptor Jesús M. Tibau, que he realitzat conjuntament amb la meua dona, Araceli, i que m’ha obert un estudi literari molt interessant, al qual espero donar-li continuïtat amb l’anàlisi d’altres escriptors i escriptores.
Malgrat la feina, també he tingut temps per a l’oci durant els mesos estivals. Hem passat una setmana de vacances a la Catalunya del Nord i a la Costa Brava, amb l’Araceli i els xiquets. Vam poder gaudir d’uns dies a la bellíssima Villafranca de Conflent, envoltats de muralles i presidits per l’impressionant Fort Libèria. Vàrem poder viure, encara que fos de passada, l’ambient extraordinari de la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Comflent, a la qual feia uns quants anys que no hi acudíem (cinc, concretament).
També he pogut realitzar algunes lectures, que comentaré properament. Recomano a tothom la novel·la Neopàtria, d’Hèctor Bofill, per la gran capacitat narrativa de l’escriptor i per moltes de les anàlisis ideològiques que hi inclou.
La tardor es presenta carregada de projectes literaris i culturals, que aniré explicant en posts posteriors, com tinc per costum de fer. Durant les properes setmanes m’he de dedicar a difondre el meu darrer llibre: “Roc Llop i Convalia, l’exili d’un poeta miravetà”, que presentàrem a Miravet a finals de juliol, treball guanyador del XIII premi d’assaig Artur Bladé i Desumvila. D’aquí un parell de setmanes tornarem a posar en marxa el programa radiofònic Lletres Ebrenques, d’Antena Caro Roquetes, per la qual cosa ja m’he de posar en contacte amb tot un seguit de literats ebrencs i d’arreu dels Països Catalans. L’any passat vàrem consolidar el programa en comptar amb la presència de grans escriptors com: Joan Pinyol, Marta Pessarrodona, Luca Scala, Josep Sebastià Cid, Emili Rosales, Genís Sinca, Joan-Elies Adell, Sam Abrams, etc.
Avui torno a la feina blocaire, carregat de piles, i amb l’ideari intacte. M’agrada explicar coses personals i familiars, la meua quotidianeïtat, perquè m’interessa transmetre una visió global de mi mateix. Ja he dit en altres ocasions, i parafrejant l’amic i eurodiputat Raül Romeva, el bloc per a mi no és una cosa més, sinó una mena de compromís diari que em permet expressar les meues inquietuds i la meua visió personal de les coses.
No cal dir que prompte continuaré escrivint les meues reflexions sobre la situació actual de la política catalana,  la qual, com tots aquells que em seguiu o em coneixeu, em deprimeix veritablement. També parlaré del Barça, una de les meues altres passions, encara que avui no sigui el millor dia.

  1. benvolgut Emigdi,
    celebro de debò el teu retorn a la xarxa.
    Poder llegir a diari les teves reflexions i comentaris sobre l’actualitat literària propera sempre és un plaer i quan no el podem gaudir, el trobem a faltar.

    Ànims i tan de bo continuem compartint projectes!

    Joan Pinyol

  2. Benretornats i benretornat, Això de no poder llegir l’habitud que representa el que escrius, tot i l’excepcionalitat, fa que se’t trobi a faltar, malgrat ens haguem vist més en una setmana que en tota la resta de la vida… de cos present vull dir. Salut i endavant!!!

  3. … et tornem a tenir ben operatiu; ja trobava a faltar la teva actualització en el meu seguiment diari. Si has gaudit de les vacances segur que has recarregat les piles (que la veritat no sé si se t’acaben mai), o sigui que ben tornat!!

    Salut!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!