Els votants de Le Pen no són ella

Hi ha molts motius per votar un partit determinat, tants com persones que voten, i fins i tot, un motiu pot ser no voler votar cap dels altres.

Pensem-hi quan parlem dels votants de Le Pen. Pensem-hi quan parlem dels de Trump, o fins i tot, quan parlem dels del PP o Ciutadans, que comparteixen bona part de l’ideari dels primers.

No podem combatre les Le Pen (i també els Macron) amb superioritat moral, amb prejudicis i simplismes generalistes sinó amb idees i propostes, amb solucions pels problemes de la població. Hem d’analitzar bé les raons que empenyen a votar aquests partits de llops quan el 99% dels votants som ovelles.

Demonitzar, ridiculitzar, insultar o criticar de manera buida i prepotent aquests votants titllant-los de racistes, ignorants, feixistes… no els farà recapacitar el vot sinó que els donarà motius per no voler canviar mai de bàndol, creant-los sentiment de pertinença; no hi ha millor cohesionador que sentir-se agredit per formar part d’un col·lectiu.

 

Què ofereix Le Pen? Què els ha venut? Què els promet? El mateix que la resta, un futur millor pels seus fills, malgrat que per arribar-hi farà servir mitjans agressius, racistes i xenòfobs. Però pensem-ho bé, quan el votant veu que tots els altres camins coneguts l’han decebut, només li queda llançar-se a la darrera opció, per molt que no l’acabi de convèncer del tot.

És feina nostra crear noves rutes, noves propostes, noves solucions… per arribar tots, conjuntament, a aquest futur millor pels nostres fills, que en el fons, és l’únic objectiu compartit per tothom.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *