GRÀCIA 1850

ser català és un luxe, ser de Gràcia, un privilegi

7 de gener de 2011
General
0 comentaris

LA LÍNIA 9 DEL METRO I LA PARADA ?MUNTANYA?

No tenim res a fer…

Els veïns de Gràcia, i en especial els que vivim a la Travessera de Dalt, fa temps i temps que escoltem per boca de polítics que, en breu, ens arranjaran el nostre carrer, des de Lesseps a Escorial, per deixar-lo tant impecable com la Ronda del General Mitre i que, a més, tindrem una de les parades de Metro de la línia més llarga d’Europa, la línia 9.

Del primer tema ja comencen a desdir-se amb l’excusa de que no hi ha calers i que, tal dia farà un any. Els de Mitre, a Sant Gervasi, han tingut més sort.

Esperarem com sempre.

Del segon tema, a banda del monumental retard que porten, curiosament, les tres estacions que passen per la nostra Vila, hi ha un aspecte del qual no s’ha fet massa ressò gairebé ningú: el nom de la parada que ha d’ubicar-se a la Travessera de Dalt.

Deixant a banda el canvi d’ubicació, ja que en un principi estava previst situar-la a Travessera – Torrent de les Flors i, ara, se’ls ha ficat al cap de posar-la als Jardins Menéndez i Pelayo, és a dir, a tocar ja de la plaça Lesseps, el nom que s’ha aprovat per la futura estació és el de “Muntanya”.

Aquest nom, que suposo proposat i fins i tot pressionat per les religioses del Monestir de Sant Josep de la Muntanya, és de totes, totes, i segons el meu modest parer, una bestiesa.

Molt més lògic seria anomenar-la “La Salut” o “La Salut-Park Güell” o, senzillament “Park Güell”. Ja que tenim un tresor que es Patrimoni de la Humanitat, el menys que podem fer és donar-li rellevància fins i tot amb el nom d’una parada de Metro.

Quan algú, en alguna banda vegi “Muntanya” en que pensarà… en la muntanya de Montserrat, en la Muntanya Màgica de Tomas Mann, en la Rambla de la Muntanya, en el carrer de la Muntanya o en la muntanya màgica del Tibidabo?

Ja no diguem els turistes que, per be o per mal, ens visiten a centenars i deambulen a totes hores per la Travessera. Ells venen a veure el Park Güell, no les monges de Sant Josep de la Muntanya.

Ja en el seu moment, quan es va inaugurar el tramvia 24 que circulava per la mateixa Travessera, el col·lectiu “monàstic” va exigir que hi constés el nom “Ramblas – San José de la Montaña”. Ara, tornen a donar “canya” amb el nom.

Se que ja no hi ha res a pelar respecte al canvi de nom de l’estació però, com a mínim, i en qualitat de veí de la Travessera de Dalt, m’ha vingut de gust el comentar-lo per si, potser, algú ho llegeix i si repensa.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!