GRÀCIA 1850

ser català és un luxe, ser de Gràcia, un privilegi

16 de maig de 2007
Sense categoria
0 comentaris

MANUEL TRALLERO, DE PROFESSIÓ: PRESSUMPTE PROVOCADOR

Fa temps, molt de temps, que
tenia ganes de dedicar-li uns minuts del meu temps a algú que, segurament, no s?ho
mereix. Es tracta del periodista (!), escriptor (!!) i tertulià divers (!!!)
Manuel Trallero. Aquests tirants plens de persona humana intenten dia si i dia també,
sense aconseguir-ho la majoria de les vegades, que la gent s?emprenyi o li rigui
les gràcies amb les seves preteses provocacions. Seria, mal comparat, com una
copia de la Pilar Rahola peró ple de ressentiment ves a saber contra qui (suposso que en contra del món…).

Ara, en concret, no se li ha
ocorregut res més original que aquest titular aparegut a La
Vanguardia del 14 de maig i
que ahir publicava l?infumable e-noticies,
pamflet del qual ?potser– en parlaré en una altra estona,
i que bramava això: "Así que una cosa de supuesto origen
catalán puede llegar a ser reconocida como española, pero no al revés. En fin,
que del gazpacho no hay ni rastro en el monumental Corpus de la cuina
catalana.Para sus redactores debe ser tan extranjero como el arroz tres
delicias o el cuscús. Debe de ser pues cocina española, aunque eso sí, hecha en
Catalunya. Sobre todo muy frío, créanme"

Aquest bon home s?està confonent
o ho fa expressament ja que, que hom sàpiga, el gaspatxo és andalús i no català,
per la qual cosa em sembla molt bé que es consideri acervo culinario español però no entenc perquè collons ha d?estar dins
del monumental corpus de la cuina
catalana.
Es com si des d?aquí pretenguéssim que les mongetes amb botifarra
o llomillo o els calçots formessin part, per exemple, del monumental corpus de la cocina extremeña.

Per acabar-ho d?adobar (i mai
millor dit) un dels comentaris de lectors que acompanyaven la noticia ens feia
una clara demostració d?intel·ligència afirmant bajanades com aquesta: ?Yo
estoy con Trallero frente a los esencialistas. El gazpacho es un plato
originario de Andalucía pero es también catalán pues aqui se consume muchísimo,
incluso se le llama en catalán "Trinxat". ¿O es que los canelones son
sólo italianos??

Per no perdre més temps amb
aquest tema dues cosetes: 1) al del comentari, un tal Victor, dir-li que
segurament a aquestes hores li deuen estar fent un monument de fang a la Cerdanya per la seva sapiència,
i 2) al Trallero, que es dediqui a coses mes serioses que intentar fer de
provocador oficial perquè, del contrari, cada cop farà mes riure (amb tirants
inclosos).

Aquí, per enfant terrible ja tenim al Xavier Vendrell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!