Alfons Escoda

Des de Cerdanyola, per Catalunya

8 de febrer de 2009
Sense categoria
0 comentaris

Acte Catalunya-Pakistan

Ahir a la nit, a la sala del Maremagnum, CDC vam celebrar una nit d´amistat Catalunya-Pakistan. Érem 350 persones,   majorment d´origen pakistanès. Ens acompanyava el ministre de Justícia del Regne Unit, el laborista Shabib Malik i altres polítics europeus d´origen pakistanès. Durant l´acte Artur Mas va entregar el carnet de CDC a diversos presidents d´entitats pakistaneses a Catalunya.
Va ser un acte entrenyable.
Escric alguns pensaments que em van venir al cap durant el sopar.

Des de la sala del Maremagnum es veia Montjuïc de decorat de fons. Montjuïc, on va ser afusellat el president Companys, i al cementiri on són enterrats els meus avis. Pensava com els sorprendria a ells un acte com aquest. Com el catalanisme ha de treballar en cada moment en els nous reptes. I, certament, el primer repte del catalanisme avui, és sumar a tots els nous catalans per construïr junts el mateix futur.

Una de les persones que es va integrar a CDC va ser la presidenta de l´Associació de Dones Pakistaneses, Shabana Dress. Va fer un molt bon discurs. Un discurs amb llàgrimes, suposo que d´emoció i de ser conscient que estava trencant algunes barreres incomprensibles. I al final va haver foto amb moltes dones pakistaneses. En aquell moment es van trencar molts motlles, i us ben asseguro que no tothom ho va entendre…. . El catalanisme estava ajudant a guanyar una batalla que serà llarga, però que triomfarà. El catalanisme també ha de servir per això. Ha de ser un missatge de llibertat i de modernitat.

Els convidats que van venir d´altres països, van marxar amb una visió positiva de Catalunya, i coneixent una mica més els nostres anhels com a poble. No deixa de ser curiós,  que Catalunya sumés ahir  bons amics al cor del govern d´Anglaterra, al Parlament de Noruega, o al Parlament d´Holanda, gràcies als nous catalans, en aquest cas pakistanesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!