Del Sud

Crònica d'un llibre

13 d'octubre de 2011
0 comentaris

‘Bookcrossing’ de ‘Del Sud’: Pròxima estació, Burjassot

El tercer bookcrossing de Del Sud. El País Valencià al ritme dels Obrint Pas ja té data, lloc i hora. Demà, divendres, 14 d’octubre, alliberarem un nou exemplar del llibre a la plaça de l’Ajuntament de Burjassot, el poble de Vicent Andrés Estellés, un dels millors poetes valencians de tots els temps. Del Sud hi apareixerà a primera hora de la vesprada.

Si alguna cosa teníem clara d’aquesta aventura, era que el primer bookcrossing fora de la ciutat de València havia de ser al poble del “fill del forner, el que feia versos”. Del Sud homenatja així a un dels nostres intel·lectuals, dels nostres avis que ens van deixar una herència inestimable en forma de poemes i que ens va donar una veu en la nostra llengua. L’esperit estellesià està present de principi a final en el nostre llibre i, amb aquest alliberament, volem retre-li el merescut homenatge que, en moltes ocasions, els nostres governants li neguen.

Burjassot és, a més a més, el poble de Guillem Agulló, a qui també volem recordar amb aquesta iniciativa. Agulló, molt present a Del Sud a través de les referències a la cançó que en cada concert li dediquen els companys d’Obrint Pas, va ser víctima de la intolerància feixista i el nostre deure és que el seu nom no caiga mai en l’oblit. També per això era un desig roent deixar un exemplar de Del Sud en un poble que sentim molt proper.

D’altra banda, volem tornar a donar les gràcies a tots els qui ens recolzeu en aquesta iniciativa. A les persones que van trobar-se el llibre en els dos primers bookcrossing i que ja han anunciat via Twitter que seguiran la cadena tornant-lo a alliberar; de fet, a hores d’ara, l’exemplar deixat a la plaça de Sant Agustí, durant la manifestació del 9 d’Octubre, viatja ja cap a Torreblanca, a les comarques del nord del País Valencià.

També volem donar les gràcies als companys que, des de diverses trinxeres, s’estan fent ressò del bookcrossing, com Bel Zaballa, qui ens va fer un gran article a Vilaweb, o Ana Mansegas, qui ens va donar uns minuts al seu programa de la Cadena SER. L’última aportació ha estat el blog En clau de rock, on també ens han volgut fer una referència. Molt agraïts.

Així doncs, sense més preàmbuls, ens veiem divendres a Burjassot!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!