Holotúria

Filtrant tot el què ens passa pel davant...

11 de març de 2016
0 comentaris

Joe Satriani i Steve Vai: mestre i aprenent

Tant si us agrada l’estil i la rapidesa de les seves guitarres com si no, val la pena que dediqueu uns minuts a escoltar la conversa entre Joe Satriani i Steve Vai sobre la importància de l’aprenentatge i les dificultats i recompenses que aquests processos comporten.

Steve Vai és un dels pocs guitarristes capaços de tocar les complicades peces de Frank Zappa, domina la guitarra totalment i absoluta. I va ser alumne de Joe Satriani.

A la sèrie de converses de Joe Satriani & Steve Vai – From Surfing To Shockwave hi trobareu moltes referències musicals, evidentment, però voldria destacar l’aspecte pedagògic i la sempre interessant relació mestre/alumne que s’estableix especialment entre músics.

Estem parlant de dues persones que han assolit l’èxit professional i que valoren l’esforç que suposa l’adquisició de coneixements i habilitats. És per això que les seves reflexions són tant valuoses, des del meu punt de vista.

Vai explica, per exemple, que a la primera classe en Satriani li va comentar que tenia una setmana per a memoritzar totes les notes de la guitarra. Ell, diu, tenia dificultats per a memoritzar i va deixar passar la setmana fins a la propera classe, no va fer els deures.

El mestre, evidentment, no ho va acceptar i va fer que aquest episodi comportés l’adquisició d’un mètode de treball efectiu per part de l’alumne.

En resum, ells gaudeixen tocant a l’escenari i improvisant gràcies a la constància i a l’esforç.

Una gran lliçó de dos grans mestres…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!