Bloc independentista rosinc

de David Campà Frigola

30 de juny de 2011
General
2 comentaris

Analisi de l’enquesta del CEO

Opinions escoltades i pensades a cop calent

Aquest matí m’he vist impactat per l’enquesta del CEO que informava de un elevat tant per sent de gent que votaria favorablement un referèndum de independència, tot i que tenia l’intuició que l’independentisme esta pujant, no pensava que ja estiguéssim en el punt de guanyar un referèndum. durant els diferents programes radiofònics que son els mitjans d’informació que puc escoltar treballant, tertúlies i alguna piulada amb enllaços per aprofundir en el tema, m’he assabentat que una altre pregunta de l’enquesta era com preferia la situació de Catalunya respecte a Espanya i tot i que l’independentisme obtenia un no gens menyspreable 25% el federalisme i autonomia serien les mes acceptades en un 33% i 31% respectivament així com s’entén? el suport a la independència. En un debat m’ho han aclarit els federalistes per aconseguir el seu objectiu han de tenir complicitasts a les dues bandes aquí i a Espanya i això no ho tenen així que l’única opció que els queda és la independència.
  1. Els federalistes són independentistes, tot i que no ho saben. Una federació amb els pobles de la península, si ha d’existir, ha de ser des de fora, un cop clarament castella i colònies han expressat que no tenen cap mena d’intenció de canviar de model.

    Els federalistes i els confederalistes són independentistes. El que passa és que la majoria no ho sap encara. Molts d’ells tenen por que un cop assolida la independència el país mai tornarà a relacionar-se federativament amb castella i colònies.

    Però s’equivoquen d’anàlisi. La majoria de catalans vol alguna mena de pacte ibèric de pobles. Per tant, si aquest no ha d’existir passada la independència, no serà perquè aquesta actui com a fre de res, sinó simplement perque als mateixos catalans federalistes els haurà deixat d’interessar.

    Per tant, no han de tenir por de la independència. És com si jo, com a independentista, no volgués la independència per por a que castella, un cop fora, es comporti amb coherència i ofereixi alguna cosa que el poble, messell, acceptarà. No té sentit. Si això ha de passar, doncs potser jo, com a poble, també n’estaré satisfet. Qui ho sap.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!