24 de juliol de 2014
0 comentaris

L’Alcúdia demana que cessen les retallades de serveis en estiu en el Departament de Salut de la Ribera i en el Centre de Salut de l’Alcúdia

La moció de Compromís per l’Alcúdia exigeix que els serveis funcionen al 100% en el Centre de Salut de l’Alcúdia, especialment pel que fa al servei de pediatriaP1040311 2

El plenari de l’Ajuntament de l’Alcúdia va aprovar amb el vot en contra del PP una moció en la que critica les retallades dels Departament de Salut de la Ribera durant l’estiu i demana que el nivell de prestació durant l’estiu per al Centre de Salut de l’Alcúdia siga al 100%, en especial pel que fa al servei de pediatria.

Al Centre de Salut de l’Alcúdia aquestes retallades injustificades, mal anomenades mesures “d’optimització de recursos”, han agreujat la situació del passat any, de manera que al tancament de les vesprades cal afegir que ha baixat el percentatge de les substitucions durant l’estiu. Han baixat les substitucions per als metges de medicina familiar i per als infermers. El servei de fisioteràpia va a reduir-se més d’un 50% durant un mes. I de nou la pediatria torna a resultar especialment afectada en el nostre centre de salut, on com altres anys no van a haver substituts, quedant reduït el servei a un 50%. A més no s’han substituït en el mes de vacances distint personal del centre de salut com auxiliars d’infermeria o personal auxiliar administratiu.

Per a Paco Sanz, regidor de Compromís per l’Alcúdia, cada vegada està més clar que aquestes retallades són les conseqüències del model de privatització de la sanitat, que a la Ribera a partir d’ara serà gestionat per una empresa privada nord-americana. La prioritat és l’obtenció de beneficis econòmics per damunt de la qualitat de l’atenció sanitària. El model que funciona és de la sanitat pública, universal i gratuïta, va concloure el regidor de Compromís.

Per altra part els ciutadans i ciutadanes que han hagut d’acudir a urgències a l’Hospital de la Ribera aquests dies ja han patit les conseqüències de la gestió d’aquesta empresa. La direcció de l’Hospital, entre altres mesures, ha tancat les 28 habitacions de la primera planta durant 3 mesos. Segons ells són mesures per a optimitzar recursos. Però en realitat s’han tancat 56 llits, ja que aquesta planta és una de les de major ocupació de l’hospital donat que són habitacions dobles, amb la finalitat de evitar contractar personal per als 3 mesos d’estiu.

La Conselleria està pagant uns serveis que l’empresa no està donant. Res justifica el tancament de les plantes ni que es contracte sols un 40% de les substitucions que ferien falta per a cobrir els serveis sanitaris al 100% al departament de la Ribera.

La moció qüestiona el paper que està jugant el Comissionat de l’Agència Valenciana de la Salut de l’Hospital de la Ribera, que hauria de vetllar per la qualitat de les prestacions en salut i el correcte funcionament des serveis i que ha donat el vist i plau al pla de mesures de l’empresa per a “optimitzar recursos” durant l’estiu al departament de la Ribera, amb plantes hospitalàries tancades, centres salut tancats per la vesprada i que no hi haja servei de metge en pobles turístics.

En aquest sentit la moció aprovada demana al Conseller de Sanitat el cessament del Comissionat de l’Hospital de la Ribera si aquest no exerceix les seues funcions  en defensa del dret dels ciutadans i la sanitat pública de manera urgent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!