12 de febrer de 2013
0 comentaris

COMPROMÍS PER L’ALCÚDIA RECOLZA LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA


PLATAFORMA PER LA DEFENSA I MILLORA

DE LA SANITAT PÚBLICA DE LA RIBERA

 

DECLARACIÓ DE CONSTITUCIÓ

 

En tot l’Estat Espanyol estem assistint a una ofensiva contra el sistema sanitari públic, que es concreta en pressions per a la privatització, retalls de drets i prestacions, la incorporació del repagament per als medicaments i serveis que afecten a tota la població i, de manera més greu, a col·lectius com les persones aturades, pensionistes o dependents, a més de l’exclusió dels immigrants de l’atenció primària.

 

En la Ribera del Xúquer aquesta situació portem patint-la fa més de 10 anys ja que va ser la primera comarca on es va implantar el model de gestió per concessió administrativa d’un Departament de Salut, primer pas per privatitzar tota la sanitat pública. En aquest temps ha estat evident la connivència d’interessos econòmics i polítics i el tracte de favor al sector privat des de la fallida de l’empresa concessionària i el rescat per la Generalitat amb recursos públics.

 

Aquesta privatització ha repercutit ben negativament de manera directa en aquest servei públic i en les usuàries i usuaris de la sanitat: des de falta de llits hospitalaris i altes incentivades fins als tancament dels centres de salut per les vesprades en estiu o en ser el primer departament de salut on es tancaren els serveis de urgències (PCAS) en alguns pobles de la comarca.

 

Els ciutadans i ciutadanes dels pobles de la Ribera del Xúquer que signem aquest document, a títol individual o en representació de partits polítics, sindicats, associacions o entitats amb implantació i activitat en la comarca, volem manifestar que la salut és un dret que ha d’estar garantit pels poders públics, mitjançant un sistema sanitari finançat amb els impostos i capaç d’oferir una atenció sanitària universal, equitativa, d’accés gratuït i de qualitat.

 

Exigim que aquesta assistència sanitària siga prestada a tot arreu i, per això, també a la Ribera per institucions sanitàries gestionades directament per les administracions públiques. I ens comprometem públicament a vetllar i treballar perquè la ciutadania de la comarca puga gaudir d’una sanitat pública de qualitat, sense que el model de gestió dels centres sanitaris ni els interessos econòmics de les empreses gestores de la concessió administrativa puguen constituir un entrebanc que dificulte l’accés al servei sanitari. En conseqüència, advoquem per la derogació de la Llei 15/97 de Noves Formes de Gestió a la Sanitat, per ser la que va permetre iniciar el procés conegut com “model Alzira”, de privatització de la Sanitat.

 

També, ens comprometem a exigir davant qualsevol instància, que els recursos materials i humans de les infraestructures sanitàries comarcals siguen els suficients i necessaris per garantir una atenció sanitària digna, tant des d’un punt de vista assistencial com professional, de forma que els interessos econòmics no siguen els que regisquen la Sanitat, atés que és un dret constitucional protegit.

 

Amb el convenciment que la Sanitat Pública constitueix un pilar fonamental de l’estat de benestar i un dret social aconseguit per l’esforç col·lectiu de la classe treballadora, ens comprometem a col·laborar amb les iniciatives que s’inicien arreu del País Valencià amb l’objectiu comú de defendre i restaurar i millorar la sanitat pública.

 

Denunciem les retallades en les prestacions sanitàries, els assetjaments als i les professionals de la sanitat pública, els repagaments dels serveis i l’especulació sanitària, que van en contra de la necessitat d’aconseguir una Sanitat que volem que siga Pública, Universal, Gratuïta i de Qualitat.

 

OBJECTIUS BÀSICS

 

1. Sensibilitzar la ciutadania de La Ribera del Xúquer per la defensa d’un sistema sanitari públic, amb una gestió també pública que garantisca l’equitat, la qualitat i la universalitat de la Sanitat.

 

2. Mantindre contactes amb tot tipus d’associacions i col·lectius de la comarca per informar-los de la situació actual i del futur de la Sanitat Pública i convidar-los a participar en la Plataforma i en les seues activitats.

 

3. Promoure acciones concretes a les poblacions de la comarca per tal de crear un moviment ciutadà de defensa de la Sanitat Pública.

 

4. Arreplegar i sistematitzar la informació disponible sobre el funcionament de l’Hospital de la Ribera i el Departament de Salut.

 

5. Arreplegar les queixes de la ciutadania sobre el funcionament del sistema sanitari a la comarca de La Ribera, sistematitzar-les i fer-les arribar a les instàncies que corresponga.

 

6. Denunciar públicament als mitjans de comunicació i la ciutadania en general aquelles situacions que comporten un deteriorament del sistema sanitari de la comarca, retallades en els serveis, ajornament de les visites als especialistes o proves diagnòstiques, repagaments, etc.

 

7. Aconseguir la reversió de l’actual gestió per concessió administrativa del Departament de Salut de la Ribera perquè passe a una gestió directa per part de la Conselleria de Sanitat.

 

8. Exigir que el Consell de Salut del Departament siga representatiu de la comarca i complisca les seus funcions com a órgan de participació comunitària per a la consulta i seguiment de la gestió de l’Agència Valenciana de Salut.

 

9. Coordinar els nostres esforços amb la Plataforma per la Millora i Defensa de la Sanitat Pública Valenciana i altres associacions i entitats que tinguen les mateixes finalitats.

 

Ribera del Xúquer, febrer de 2013

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!