Republicans i Independentistes

Bloc personal de Carles Macian

5 de juliol de 2008
4 comentaris

COMPARACIONS ODIOSES

Les comparacions són odioses. Avui, una comparativa entre el congrés del PP de la regió del Noreste i el darrer congrés d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Les diferències entre el PP i ERC no són només programàtiques o ideològiques. Pel que hem pogut veure aquests dies, també som diferents en la praxi de la democràcia interna. Molt diferents. Ara bé, abans de començar amb les diferències, faré esment a dues semblances:

1a semblança. El PP de Catalunya ha tingut, de fet, 4 aspirants a la seva presidència: Sirera, Fernàndez, Nebrera i Sànchez-Camacho. En el cas republicà, també.

2a semblança. Avui, a l’hotel Majestic, s’ha avariat l’aire condicionat, fet que ha provocat que els compromissaris populars suessin “llibertat” a raig, en paraules de Jorge Fernández Díaz, president del Congrés. L’aire condicionat també ha “fallat” en alguns congressos d’ERC. En recordo 2: el congrés regional de Barcelona del 2000, organitzat i perdut per l’aleshores president regional, David Minoves i el congrés nacional de Lleida, el 2004, en el qual el recurs argumental a l’aire condicionat per part de la direcció del partit va acabar de decantar la balança a favor de l’assemblearisme.

I ara, les diferències:

1a diferència. El PP a Catalunya té uns 30.000 militants. El seu congrés no està format per aquests 30.000 ciutadans, està format per una mica més d’un miler de compromissaris. Aquests compromissaris, com el seu nom indica, ja estan compromesos, i no precisament amb els companys i companyes a què representen. Estan compromesos amb els dirigents als quals donen suport. En canvi, els 10.000 militants d’ERC participen directament en les eleccions internes i els congressos, sense cap intermediari “compromés”.

2a diferència. El PP de Catalunya ha rebut una ordre d’unitat des de la seu central madrilenya i els candidats que legítimament es presentaven i que ho feien, -així ho hem de suposar-, amb la legítima voluntat de presidir el partit, de cop i volta, han tingut una legítima urgència en dir que es posaven al servei de la candidata designada a tal efecte. La qual, per cert, no havia manifestat públicament el seu legítim interès a dirigir el partit. Un mecanisme que no és altra cosa que la traducció ibèrica del tradicional “dedazo” del PRI mexicà. En canvi, a Esquerra Republicana, els candidats que volien assumir la direcció del partit ho han fet a cara descoberta i s’han sotmès al veredicte de les urnes.

3a diferència. No totes les candidatures han acceptat la integració “imposada”. Montserrat Nebrera ha mantingut la seva i aquesta tarda s’enfrontarà a les urnes amb Alícia Sànchez-Camacho. L’enfrontament és “retòric”, és clar! Els compromissaris compromesos ja tenen clar quin és el resultat de la votació. I així serà. La diferència, en aquest cas, rau en el tractament rebut pels mitjans de comunicació. En el cas del PP, la integració forçada (tant en el congrés de la sucursal catalana com en el congrés estatal) es ven mediàticament com “estabilitat”, “cohesió” i “rellançament”. En canvi, en el cas d’ERC, la pluralitat democràtica s’ha venut com una situació d’inestabilitat, de divisió interna i de paràlisi del partit.

No cal dir que, vist el que s’està veient, vull continuar estant a les antípodes ideoògiques, programàtiques i organitzatives del PP.

– Vull continuar militant en un partit “assembleari” o, el que és el mateix, un partit profundament democràtic. Vull poder votar directament, sense intermediaris “compromesos”, a l’hora de triar dirigents i direccions, caps de llista, documents estratègics, estatuts, etc… I en tot allò que sigui convenient per a continuar aprofundint aquesta democràcia.

– Vull continuar militant en un partit que no rep cap ordre de Madrid. Ni de cap “aparell central”. Un partit que organitzativament continuï sent federal, que respecti l’autonomia de decisió de cada nivell territorial.

– Vull continuar militant en un partit on els seus homes i dones tinguin la legítima ambició d’encapçalar el projecte i de sotmetre’s directament a la confiança dels seus companys i companyes, dels seus electors. Sense cap mena de por a que hi hagi més d’un (o de de dos) candidats o candidates a fer-ho.

– Vull continuar militant en un partit capaç de fer congressos en llocs convenientment climatitzats. Frescos a l’estiu. Calents a l’hivern. Llocs en els quals la climatització sigui, exclusivament, un indicador més de confort, no un argument polític.

– Vull continuar militant en un partit republicà, d’esquerres i independentista. I vull que el meu somni tingui data, si pot ser, no molt llunyana.

 1. Doncs, la veritat, jo no hi veig tantes diferències entre el PP i ERC. A fi de comptes tots dos estan per la tercera hora de castellà a l’escola. El PP demanant-la i ERC no fent res davant l’evidència que el PSC l’està imposant. Jo he estat votant d’ERC fins ara, però davant l’evidència que les línies vermelles s’estan tornant blaves com les del PP, me’n vaig. A veure si a les catalanes es presenten les CUP. Potser no m’intentaran enganyar tant com vosaltres.

 2. We sales replica handbags for the best
  prices We specializing Cheap handbags,Designer Handbags Discount handbags,Mens and Womens replica bags Looking for Cheap and Gucci Handbags Replica
  chanel handbag
  chanel
  handbags
  replica Gucci
  Bags
  replica
  handbags
  Louis
  Vuitton handbags
  Discount replica
  handbags
  Louis
  Vuitton handbags
  Discount designer
  handbags
  Replica
  louis vuitton handbags
  and many more designers.Money Back Guarantee. Free
  Shipping.Offering Cheap knock off
  handbags
  replica handbags replica bags fake handbags Louis
  Vuitton handbags
  fake Louis
  Vuitton handbags
  Gucci handbags
  replica Gucci
  handbags
  fake Gucci
  handbags
  Prada handbags
  replica Prada
  handbags
  replica Hermes
  handbags
  replica Hermes
  bags
  replica Chanel
  handbags
  chanel
  handbags
  and other Designer Replica
  handbag
  s Discount handbags on sale
  handbags replica designer
  handbags
  replica louis
  vuitton handbags
  handbags for sale star handbags AAA Replica Handbags China Supplier, to
  buy replica watches best
  watches
  buy cheap watches cheap watches cheap replica watches replica watches replica watches
  free shipping and accept paypal.You can buy the cheapest louis vuitton
  handbags
  .chanel
  Handbags
  chloe
  handbag
  balenciaga
  Handbags
  Burberry handbags
  Prada Handbags Miu Miu handbags
  Dior handbags Gucci Handbags Hermes handbags
  louis
  vuitton handbags
  .chanel Handbags
  chloe handbags
  balenciaga
  Handbags
  Burberry
  handbags
  Prada
  Handbags
  Miu
  Miu handbags
  Dior handbags Gucci Handbags Hermes handbag
  Online China replica Goods offer cheapest designer louis
  vuitton handbags
  .chanel Handbags
  chloe
  handbags
  balenciaga
  Handbags
  Burberry
  handbags
  Prada Handbags
  Miu Miu
  handbags
  Dior handbags
  Gucci
  Handbags
  .Online China replica Goods offer cheapest designer Hermes
  handbag
  replica
  rolex
  rolex
  replica
  replica
  rolex
  louis vuitton
  handbags
  .chanel
  Handbags
  balenciaga
  Handbags
  Burberry
  handbags
  Prada Handbags
  Miu Miu handbags replica
  rolex
  rolex
  replica
  replica
  watches
  .Finest Workmanship,Quality Guaranteed. All of them have already
  attracted large number of eyes.We choose top materials like the orginal ones in
  order to pursuit perfect quality to satisfy our customers.Meanwhile,we cooperate
  with strong express company to ensure safe and fast delivery.You never need to
  worry about delivery problems.Do you still hesitate to make an order?All of them
  are coming with outstanding quality,reasonable prices.If you have any questions
  please feel free to contact us.We are looking forward your order!Wish you enjoy
  your shopping!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!