Casal Despertaferro!

Lluitant des de 1991 per les llibertats nacionals i socials del nostre país des d'una òptica de ciutat.

4 de juny de 2014
0 comentaris

Saps què respires?

La Plataforma Cel Net ens convida a la presentació dels resultats de l’estudi:

“SAPS QUÈ RESPIRES? ESTUDI D’AVALUACIÓ REAL DE LA QUALITAT DE L’AIRE A LA VALL DEL FRANCOLÍ”

L’estudi és fruit d’un conveni entre la Universitat Politècnica de Catalunya i els Ajuntaments de Constantí, El Morell, Perafort-Puigdelfí i Vilallonga del Camp i ha estat impulsat per la Plataforma Cel Net amb el suport del Gepec i La Canonja 3. Durant un any i mig s’ha estudiat la qualitat de l’aire a partir de controls socials, químics i de modelització numèrica de les emissions atmosfèriques contaminants a la Vall del Francolí en els municipis propers al complex petroquímic (El Morell, Vilallonga, Perafort-Puigdelfí i Constantí) .

L’acte tindrà lloc el divendres 6 de juny a les 8 del vespre al Teatre-Auditori del Centre Cultural del Morell (carrer de la Coma, núm. 2, El Morell) anirà a càrrec de la Plataforma Cel Net i hi participaran els investigadors del Laboratori del Centre de Medi Ambient (LCMA) de la Universitat Politècnica de Catalunya, responsables de l’estudi.

Serà aquest dia que es faran públics els resultats que indiquen que les emissions atmosfèriques de la zona estan per sobre els criteris establerts de qualitat. Donat que els resultats són prou alarmants (ja que es tracta de productes cancerígens i tòxics per la salut), tenint en compte l’augment de la preocupació ciutadana i veient que és una temàtica que ens afecta a moltes poblacions del Camp de Tarragona, creiem que és necessària la participació de totes les persones de la zona, de diferents col·lectius i de moviments del territori. Serà des de la participació d’aquests que es podrà treballar per cercar solucions al control de les emissions contaminants i la millora de la qualitat de l’aire que respirem al Camp de Tarragona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!