Coc Ràpid

El bloc de Carme-Laura Gil

8 de febrer de 2020
0 comentaris

Durero parlà de Catalunya

 

Albrecht Durer , (1471-1528) , l’artista més famós del Renaixement alemany, als últims anys de la seva vida, malalt de febres palúdiques escrigué obres teòriques sobre art i arquitectura, una d’elles fou “Instruction sur la fortification des villes: bourgs et châteaux”*, un breu estudi publicat l’any 1527, un any abans de la seva mort,  en què estableix la perspectiva com a mètode de distribució de l’espai i la modificació dels antics sistemes defensius per a harmonitzar-los amb l’alt poder destructiu dels nous avenços de l’artilleria.

En les instruccions sobre les fortificacions de castells pren com a model la fortalesa més famosa d’Europa al segle XVI, l’impressionant castell de Salses, començada la seva construcció el 1497 per ordre del rei Ferran i finalitzada el 1503. Al respecte Durero escriu:

Un gran i poderós país tindrà sempre necessitat  de tancar fortament les fronteres; és així el cas de Catalunya que pel costat de França  és tancada per l’important castell de Salses. A d’altres contrades en semblant situació es fa el mateix ,”

Catalunya, gran i poderós país.

  • Traducció de l’alemany publicada l’any 1870

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!