Carles Bassaganya i Serra

"Si llampega a marina, procura pa i farina"

25 de febrer de 2010
0 comentaris

Votar el 28F, votar per dignitat, votar per ser més feliços

 

Ahir em publicaven al diari electrònic Opinió nacional, del grup Nació digital l’article d’opinió que reprodueixo a sota. A més, casualment, ahir mateixa a Vilaweb publicaven aquesta notícia on feien referència que en una enquesta feta a l’octubre-novembre de l’any passat, que el 52% dels espanyols (segons la mostra que es va fer de 1800 persones d’Espanya) acceptaria la victòria d’un Sí en un referèndum, o sigui acceptarien amb resignació la voluntat del poble català.

 

L’article també el podeu llegir a l’apartat d’opinió del diari electrònic elripollès.info. ////seguiu ////

 

Votar el 28F, votar per dignitat, votar per ser més feliços

 

Múltiples són els arguments per anar a votar aquest 28 de febrer als referèndums sobre la independència de Catalunya que es celebren. I dic anar a votar, sense dir per quina opció, que encara em sembla més clar, i que ho desenvoluparé lleugerament després. Crec que hem d’exercir el nostre vot, hem d’anar a votar perquè la nostra democràcia s’ha d’anar consolidant, o potser millor expressar-ho amb què ha de guanyar qualitat, i una més directe participació dels ciutadans és millorar-la i augmentar la seva qualitat. Anar a votar perquè la qüestió que es posa a referèndum és clarament vital, important, i transcendent pels ciutadans de Catalunya i també pels de la nostra comarca. Anar a votar perquè la democràcia espanyola i per extensió la catalana no s’ha prodigat en consultar o fer participar a la població, ni amb processos de consulta impulsats per la ciutadania ni per la mateixa administració, situació a anys llum de democràcies més madures d’Europa o del món. La barreja entre aspectes de participació ciutadana, com poden ser enquestes, audiències públiques, com a forma de democràcia participativa on els ciutadans no decideixen, només participen en el procés de presa de decisions, funció reservada als representants electes. Aquestes manifestacions de democràcia participativa, són clarament complementàries de la democràcia representativa (eleccions) i de l’instrument de democràcia directa (referèndums). Per aquest motiu la Generalitat de Catalunya va aprovar i està pendent de tràmit parlamentari la llei de consulta per via de referèndum, que en breus mesos ha d’entrar en vigor. Aquesta llei és el desenvolupament de la competència per regular aquest element de democràcia directa recollit a l’article 122 de l’EAC. Per tots aquests motius, anar a votar sempre i anar a votar aquest 28 de febrer, és important.

 

Deixo de forma breu i cap al final, “descobrir” el què jo votaré. Jo votaré Sí. Votaré Sí per dignitat nacional i com a contesta a un estat que no respecta la nostra realitat. Votaré Sí pel Tribunal Constitucional. Votaré Sí per 7.000€ per català i any que se’n van a la “solidaritat” nostra cap a Madrid, en format espoli. Votaré Sí per la nostra cultura i llengua. Votaré Sí pensant amb les nostres empreses i autònoms. Votaré Sí pensant amb els els 1.900 aturats del Ripollès. Votaré Sí perquè viuríem, viurem, millor i més feliços.

 

 President comarcal d’Esquerra Republicana del Ripollès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!