Carles Bassaganya i Serra

"Si llampega a marina, procura pa i farina"

29 de novembre de 2008
0 comentaris

Feina feta: La pista de Sant Martí d?Ogassa

Aquest divendres, amb un o dos graus, vaig visitar les obres d’emergència que vam finançar a l’Ajuntament d’Ogassa en motiu de les pluges torrencials del 12 de juliol. Van ser més de 200 litres per metre quadrat en qüestió d’hores. Encara recordo l’estat en què es trobava una pista molt familiar per tota la gent de Sant Joan i comarca, la que va a Colldejou i al Taga passant per Sant Martí, un dels paisatges més macos del Ripollès. La direcció general gestiona l’ordre coneguda com a ordre GRI, destinada a emergències, situacions catastròfiques i d’urgència que tenen afectacions en qüestions de competència municipal.  ////segueix////

Per tant, aquest divendres, amb l’alcalde i regidor Pòlux Lluch, més la directora de Girona la Mireia i l’infatigable Joan Àlvarez hem visitat la feina que ha fet l’ajuntament mitjançant el finançament de l’ordre Gri. S’ha de felicitar per l’eficiència de la corporació local, perquè ha fet condir molt bé els poc més de 70.000€ destinats pel departament. No cal explicar a ningú que el conegui, la perícia i habilitat de l’únic alcalde del país que porta barretina. De fet, i malhauradament, no tots els alcaldes de la comarca tenen la seva mateixa habilitat i astúcia d’acollir-se a línies d’ajuts que existeixen, no tant aquesta però sí moltes d’altres.

 

Aquest estiu, he viscut en pròpia pell, la multitud de gent que havia de girar cua i tornar, ja que no feia cas de les indicacions a baix el poble, sobre que la carretera era tancada. S’ha de tenir en compte, que al marge de ser una via de comunicació intermunicipal, ho és també de diferents cases, i sobretot és una de les pistes o carreteres més turístiques de la comarca. La gent va a Ribes per Bruguera o a Camprodon pel pla d’en Plata amb, com deia, una de les millors vistes del país. A més, per la gent de Sant Joan, aquesta és la via normal i habitual per pujar al nostre Taga, aquest estiu vam haver de fer volta per anar-hi. El propi Tubert i Lluch em deien que els restaurants d’Ogassa ho havien notat fort. Per tant, feina feta.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!