17 d'abril de 2014
Sense categoria
0 comentaris

INAUGURACIÓ DE DUES EXPOSCIONS: DOLORES SAMPOL I MATEU COLL

Avui a les 20.30 al carrer Danús, 3, de Palma: DOLORES SAMPOL I MATEU COLL EN EXPOSICIÓ.

Mateu Coll ens ofereix llibres inèdits, com si fossin ciutats invisibles d’Italo Calvino, en un llenguatge que és poesia pura i lloança a l’art i a la destresa de l’artesà. Són llibres que no es llegeixen, llibres que no volen ser llibres, creats com a suports meravellosos, estructures cristal·lines o plans infinits on l’escriptura no està convidada a pronunciar-se. Podrien ser els llibres perfectes, els llibres impossibles. Llibres circulars, llibres tancats, llibres voladors.

Amb aquesta proposta Mateu Coll ens convida a gaudir d’una exposició en què trobarem els llibres que no arribarem a llegir mai i els llibres que voldríem arribar a escriure algun dia.
En aquest diàleg entre llibres, Dolores Sampol ens obre el seu diccionari pictòric, extens vocabulari cromàtic ple de significat compositiu. Sampol ens torna a demostrar, en una narració pulcra i velada, la perdurabilitat de les obres i, sobretot, la bellesa de la paraula escrita.
Amb aquest diàleg extraordinari entre les paraules –pictòriques— de Dolores Sampol i els llibres –sense paraules— de Mateu Coll, comprenen que el llenguatge i les seves fórmules transmissores no són úniques ni immutables i és justament quan aconsegueixen escapar del convencionalisme on troben la llibertat i la bellesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!