17 de desembre de 2005
Sense categoria
3 comentaris

RODONA DE SAFAREIG: L’ESPILL DEL TEMPS (I)

L’única certesa: seguir caminant.

Títol d’un text de l’amiga sàvia Catalina Cantarellas per a dos quadres de Barceló a la mostra Art Report.

M’he ferit els llavis amb els llavis i he anat a l’escapada, travessant el parc de Son Asgard sense veure res, cap al safareig rodó, possessió teva i preuada, on cada espai al voltant de les aigües jurisdiccionals que l’envolten –la pleta del Silencis, el gabial, l’ombrari, el colomer d’Egipte, els aiguamolls d’Infern, la casa de roter i el carrer de la torre dels Desitjos– és aire minat on poden explotar qualsevulla de les absències que has deixat en els llocs més sabuts: els més secrets.

Sempre he estat sensible a les cartografies que dibuixaves, Aràlia, molt de temps i, amb moviments a cambra lenta i amb molta cura, les deixaves dins unes capsetes de llautó, que eren de Tabacs de Filipines del rebesavi Arnau, i les estotjaves, sense plànols ni signes, en els llocs de la teva més extrema raresa. Els colors greus d’aquest preludi d’hivern omplen l’aire i em fan tossir de valent. Vull perseguir empremtes: els reliquiaris desconeguts.

De lluny ho veig tot a l’inrevés: les capçades són les arrels del Planeta: el final l’inici.

(continuarà)

  1. A banda de l’incidència amb el cava a la resta de l’Estat, a on les grans comercialitzadores s’han desmarcat com a cava “espanyol” per guanyar mercat a altres cellers. Abans i després dels boicots, el que pot, prefereix un bon cava, a un cava “espanyol”.

    A mesura que la resta de l’Estat va desenvolupan-se, amb elaboracions autoctones, que entren en competència amb les Catalunya, ja anaven essent substituïdes pels productes del país de cada comunitat autonoma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!