Bèlgica del sud

Catalunya vista del nord

6 de febrer de 2020
0 comentaris

La frontera més forta que la tempesta

A Catalunya Nord, la tempesta « Gloria » va aïllar les comarques del Rosselló, del Conflent i del Vallespir d’aquestes del Capcir i de la Cerdanya.

La carretera nacional 116 que va de Perpinyà a la Cerdanya està fora de servei fins a nova ordre a causa d’un important esllavissament que va destruir totalment la calçada entre el poble de Sauto i el de Fetges. No saben quan podrà reobrir.

La prefectura del departament dels Pirineus orientals dona per tant dos itineraris alternatius per a anar del Rosselló fins a la Cerdanya.

carretera entre Atsat i Matemala al congost de Sant Jordi del riu Auda

El primer passa per Atsat i Matamala pels congosts del riu Auda. Però és una carretera tan estreta i perillosa que s’hi prohibeix la circulació dels vehicles de més de 7,5 tones.

El segon és tan llarg que passa per Tolosa i Acs. Fa 343 quilometres i nessecita més de 4 hores per a recórrer-lo !

La prefectura dels Pirineus orientals fa doncs com si no hi hagués al Sud de la frontera de l’any 1659 un tercer itinerari molt fàcil que necessita només tres hores i mitg, que fa 279 quilometres i que passa per Girona, Vic, Berga i el túnel del Cadí gairebé sense deixar l’autopista ni en cap cas els territoris dels paisos catalans…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!