La frontera més forta que la tempesta

A Catalunya Nord, la tempesta « Gloria » va aïllar les comarques del Rosselló, del Conflent i del Vallespir d’aquestes del Capcir i de la Cerdanya.

La carretera nacional 116 que va de Perpinyà a la Cerdanya està fora de servei fins a nova ordre a causa d’un important esllavissament que va destruir totalment la calçada entre el poble de Sauto i el de Fetges. No saben quan podrà reobrir.

La prefectura del departament dels Pirineus orientals dona per tant dos itineraris alternatius per a anar del Rosselló fins a la Cerdanya.

carretera entre Atsat i Matemala al congost de Sant Jordi del riu Auda

El primer passa per Atsat i Matamala pels congosts del riu Auda. Però és una carretera tan estreta i perillosa que s’hi prohibeix la circulació dels vehicles de més de 7,5 tones.

El segon és tan llarg que passa per Tolosa i Acs. Fa 343 quilometres i nessecita més de 4 hores per a recórrer-lo !

La prefectura dels Pirineus orientals fa doncs com si no hi hagués al Sud de la frontera de l’any 1659 un tercer itinerari molt fàcil que necessita només tres hores i mitg, que fa 279 quilometres i que passa per Girona, Vic, Berga i el túnel del Cadí gairebé sense deixar l’autopista ni en cap cas els territoris dels paisos catalans…

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *