Bèlgica del sud

Catalunya vista del nord

28 de juliol de 2018
0 comentaris

El Pertús, un poble massa ric que aviat serà un nou paradís fiscal ?

La localitat de Catalunyà Nord que es troba a la frontera entre els estats espanyol i francès va fer l’objecte el 6 de juliol de 2018 d’una sentència molt excepcional del tribunal regional de comptes d’Occitània.

El delegat del govern francès a Perpinyà ( el préfet del departament dels Pirineus orientals) va demanar a aquest tribunal de jutjar l’incapacitat del ple del municipi de votar els pressupots del municipi des de fa dos anys.

El ple del municipi del Pertús va coneixer al mes d’abril de 2018 afrontaments tan greus que el diari « l’independant » de Catalunya Nord va relatar el 14 d’abril de 2018 violències comeses entre regidors al carrer després d’ una reunió del ple que va ser molt conflictiva.

La sentència del tribunal regional de comptes evoca l’abundància d’ingressos del municipi que son els ingressos dels aparcaments de pagament. Aquest ingressos son rebuts pel municipi en raó del turisme massiu de compres del qual beneficia la part espanyola del poble del Pertús que pertany al municipi de la Jonquera. La sentència destaca que en l’any 2017 la despesa d’inversió del municipi va ser de  5 280 € per un pressupost d’inversió de més de 268000 €. Per tant, la sentència del tribunal regional de comptes proposa que el municipi del Pertús renucii a cobrar impostos fins a la recuperació de la normalitat de la seva gestió política.

https://www.lindependant.fr/2018/04/14/le-perthus-le-conseil-municipal-finit-en-pugilat,3915952.php

https://www.ccomptes.fr/sites/default/files/2018-07/communiqu—de-presse-Le-Perthus.pdf

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!