ELS PRESOS DE CATALUNYA NORD

El ministeri francès de justícia  ha confirmat aquesta setmana l’edificació d’un segon centre penitenciari a Perpinyà amb una capacitat de 400 presos.

A Catalunyà Nord, hi ha actualment  700 presos per una capacitat de 466, és a dir que la taxa de superpoblació hi és d’un 150 %.

A França, hi ha una població de 66 milions d’habitants i hi havia, el 29 de març de 2017,  69430 presos, és a dir una taxa d’empresonament d’un 0,1% mentre que a Catalunya Nord aquesta taxa és d’un 0,15 %  (la  població del departament francès dels pirineus orientals ja ha superat 466 000).

L’història penitenciària de França permet d’afirmar que la  construcció de nous centres penitenciaris no té efectes significatius sobre el problema de la superpoblació reclusa però favoritza l’increment d’aquesta població. Així doncs, és possible de témer que Catalunya Nord podrà apropar-se d’una taxa d’empresonament del doble de França (amb per exemple 900 presos per una nova capacitat de 866 places d’empresonament).

Cal recordar que actualment, a l’estat espanyol la taxa d’empresonament és d’un 0,13% mentre que al Principat aquesta taxa és només d’un 0,11 %.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *