Polònia no és Espanya

Les institucions de l’uniò europea podrien ser caricaturitzades com en un episodi de Polònia a TV3. Si Catalunya podria semblar a una Polònia ibèrica, és molt clar que, per l’uniò europea, Polònia no és Espanya.

En efecte, l’unio europea va decidir dimerces 20 de desembre de 2017 d’activar en contra de l’estat polonès el procediment previst pel article 7 del tractat de la uniò europea que disposa que el consell europeo, desprès l’aprobaciò prèvia del parlament europeu, pot constatar l’existència d’un clar risc de vulneraciò greu per un estat membre dels valors de llibertat, de seguretat i de justicia sense fronteres. Aquest procediment pot conduir fins a la suspensiò dels drets de l’estat membre, inclos el seu dret de vot en les institucions europeas.

Quines son les faltes greus que ha comès Polònia ?  Projectar de votar dues lleis. La primera abaixa a 65 anys l’edat de jubilaciò dels magistrats del tribunal suprem i la segona canvia el sistema de nominaciò dels membres del consell nacional de la magistratura que nomena els jutges.

Segons aquesta segona llei, els membres del consell nacional de la magistratura polonesa seran electes per una majoria qualificada dels 60% del parlament.

Cal recordar qu’a França, els magistrats del tribunal suprem (Cour de Cassation)  no poden jutjar desprès de 67 anys d’edat (o 68 si demanen la continuaciò de llurs funcions)  i que, a l’estat espanyol, els membres del consell general del poder judicial son electes per una majoria qualificada dels 60% del parlament, es a dir exactament com Polònia preveu de fer.

Per que doncs Polònia es trova condemnada per la majoria dels estats de l’uniò europea i no pas Espanyà ?

Perquè Espanya té la justicia d’una « democràcia amable » que no persegueix mai un politic electe per haver complert el seu mandat rebut dels seus electors, que no ha empresonat ningù per motius politics i que no ha fet donar mai la porra d’un policìac contra un elector !

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *