LA SANG DE CRIST

Recurs per aconseguir donacions

Els gestors dels recursos sanguínis de Portugal acaben d’arribar a un acord molt beneficiós per a les reserves d’aquest líquid vital: cada vegada que les reserves davallin els capellans dedicaran els sermons de les misses d’aquella setmana a incentivar la donació. L’acord no és cap nimietat en un país on la fe cristina encara està ben present a la societat i on bona part dels donants són creients. Amb aquest acord, el que es pretén es apelar a la caritat cristiana en els moments que les reserves puguin presentar necessitats.
Més enllà de la bonança de la iniciativa -qualsevol mitjà és bo per aconseguir donants de sang- el que es demostra amb aquesta aliança de la societat civil amb l’estament eclesial és allò que fa temps que es nota a Portugal: que la confiança en l’estat o en les administracions locals és molt poca. En aquests temps de retallades  en tots els àmbits i d’intervencions poc encoratjadores, el poder de la societat civil es torna a mostrar com una eina més eficient. La qüestió és fer xarxa i evitar les morts als hospitals, i allà on no arriben els anuncis ni el facebook, que ho facin els capellans. 
Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *