Alfons Escoda

Des de Cerdanyola, per Catalunya

13 de setembre de 2012
General
1 comentari

INDEPENDÈNCIA

 

Sóc dels que sempre he pensat que la independència de Catalunya només depenia de nosaltres mateixos. Serem el que els catalans vulguem ser. Quan la majoria de catalans i catalanes pensem que la millor opció és l´estat propi, tindrem l´estat propi. I aquest moment ha arribat, o si voleu, estem escrivint les primeres pàgines del nostre nou futur.

La independència va ser el somni de molts dels nostres  avis i besavis, però l´any 39 es van esfumar els somnis, i vam haver de tornar a començar. Primer fent país, fent país en  l´economia, en la cultura, a les escoles, després construint els fonaments d´un embrió d´estat, la policia, la televisió, les institucions.

Durant les darreres dècades, a més de fer país i construir estat,  fent un esforç especial per fer un país de tothom, acollint i integrant a tots els qui han vingut al nostre país a viure i treballar. Primer als qui van venir d´altres llocs d´Espanya, els darrers anys als qui han vingut d´arreu del món.

Avui, Catalunya, encara existeix. Llengua, economia, cultura, manera de ser, valors compartits, fan de Catalunya una nació. Una nació que per continuar essent necessita d´un estat propi que li garanteixi la supervivència i pugui encarar un nou futur pròsper. Pròsper i just pels 7 i mig milió de catalans i catalanes que som avui.

Una part molt important de catalans, probablement ja la majoria, ha madurat prou la seva consciència per que fos possible el darrer 11 de setembre, sortir al carrer amb una bandera estelada i cridar Independència. Ara cal construïr aquest nou escenari, amb dos ingredients fonamentals: Ampliar la majoria, i fer els passos polítics necessaris per convertir la voluntat de la majoria en fets.

Sóc dels qui té plena confiança en que el President de Catalunya, Artur Mas, sabrà fer els passos necessaris, amb molt coratge i alhora amb molta responsabilitat. Crec  també, que la unitat és el valor més important a preservar, i que ningú pot sentir-se exclós d´aquest nou futur. Vénen moments en que sobrarà el partidisme i molestaran els qui vulguin precipitar esdeveniments pensant que són més purs que els altres.

És tan important per Catalunya aquest moment, és tanta la urgència que tenim, que ens haurem de carregar de paciència i utilitzar el temps que necessitem.

El treball de tots ens ha fet arribar fins aquí. Ha estat una fita construïda amb molts esforços, molts estadis, molts granets de sorra i molt d´empeny. Ara hem d´acabar bé la feina, hem de continuar treballant per ampliar la nostra base, per acabar de convèncer a molts veïns nostres, per que ningú s´espanti, per que ningú es precipiti i poder garantir el somni: Catalunya un nou estat d´Europa. Independència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!