EL BLOC DE L'ADRIÀ

"Ningú no estima la seva pàtria perquè és gran, sinó perquè és seva". Séneca.

EL POUM DE SANT ESTEVE SESROVIRES

Publicat el 11 de juny de 2008 per aka61

El darrer Pla General d’Ordenació Municipal data del 17 d’octubre de1990. En aquell moment, es planejava com a desenvolupament natural de Sant Esteve, utilitzar sòls residencials al sector de La Gleva i sòls industrials a Ca N’Estella i l’Anoia. Han passat 18 anys i el “nen” ha crescut.

El juny del 2005, una comissió encapçalada per l’actual alcalde, senyor Carbonell, preparava la documentació amb els Objectius Generals de la Revisió del planejament.  Els objectius que es debien considerar, eren: La delimitació de sòl no apte per incorporar-se al procés de transformació i urbanització, amb especial cura de l’entorn natural, orogràfic i territorial. La integració de la nova planificació urbanística amb criteris de l’Agenda Local 21. I principalment, la integració dels criteris en matèria de vertebració del territori: accessibilitat, mobilitat, eficiència energètica, preservació del medi ambient i en definitiva, un desenvolupament urbanístic sostenible amb la preservació dels recursos naturals, dels valors paisatgístics, històrics i cultural.

De tot això, res de res, no hi ha cap moviment des del 2005. A l’empar del marc legal, l’actual govern municipal es limita a no sobrepassar les limitacions que marca la llei i protegit per la seva majoria absolutista, es dedica a realitzar modificacions parcials d’un POUM obsolet. S’ha carregat el paisatge, els entorns naturals i part de la cultura del nostre poble que dona voltes a la cultura del ví i les seves vinyes. Ha enderrocat arbres al sector més proper de La Beguda, ha construït un nou polígon industrial a la zona de Can Domènech, pisos a zones residencials i una residència d’avis allunyada de qualsevol accessibilitat llògica.

Prou. Prou especular, prou endegar projectes faraònics. Sant Esteve Sesrovires mereix un respecte que avui dia no hi és.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.